Aksu'da 40 bin dekar sera alanında kışlık domates ve biber ekimi başladı - Son Dakika
Ekonomi

Aksu'da 40 bin dekar sera alanında kışlık domates ve biber ekimi başladı

- Aksu'da 40 bin dekar sera alanında kışlık domates ve biber ekimi başladı Bölgeden yıllık 600 ton domates ihraç ediliyor Ziraat Mühendisi genç kadın, baba mesleği çiftçiliği kendi mesleğiyle geliştiriyor Türkiye'nin sebze deposu Antalya'nın Aksu ilçesinde üreticiler, aylardır nadasa...

23.09.2021 12:25  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Aksu'da 40 bin dekar sera alanında kışlık domates ve biber ekimi başladı

Bölgeden yıllık 600 ton domates ihraç ediliyor

Ziraat Mühendisi genç kadın, baba mesleği çiftçiliği kendi mesleğiyle geliştiriyor

ANTALYA - Türkiye'nin sebze deposu Antalya'nın Aksu ilçesinde üreticiler, aylardır nadasa bıraktıkları topraklarını fidelerle buluşturmaya başladılar. 40 bin dekarlık alanda domates ve biber yetiştirilen bölgede, yıllık yaklaşık 500-600 ton civarında yurt dışına domates ihracatı yapılıyor.

Aksu'da tek ekim yapan üreticiler yeni sezon için fide dikimine başladı. Kundu Mahallesi'nde üreticilik yapan Ziraat Mühendisi Saide Karataş, 3,5 dekar alana ektiği kokteyl domateslerini 3 ay sonra hasat yapacaklarını söyledi.

Baba mesleği olan çiftçiliğe sahip çıkan Saide Karataş, seralarından topladıkları mahsulleri Antalya Toptancı Hali'ndeki tüccarlar aracılığıyla yurt içi ve yurt dışına sattıklarını belirtti. Mahsullerin hasat zamanlarının iklim şartlarına ve bakım koşullarına göre değiştiğine değinen Saide Karataş, "3,5 dönümlük seramızda, halk arasında bilinen ismiyle koktely domates dikimimiz var. Geç güzlük olarak tabir edebiliriz. Aşağı yukarı 2,5-3 ay sonra meyvelerimiz rengini almaya başlar ve satmaya başlarız" diye konuştu.

Aksu'da hatırı sayılır miktarda domates seralarının olduğunu kaydeden Saide Karataş, "İlçemizde 40 bin dekarı gecik örtü altı sebze yetiştiriciliği yapılan seramız var. 500-600 bin ton ihraç ettiğimiz domates ve biber mahsullerimiz oluyor" ifadelerinde bulundu.

Tek veya çift ekim yapılmasının bakım şartlarına göre değişkenlik gösterdiğini dile getiren Ziraat Mühendisi Saide Karataş, "Yeni başlayan dikimimiz aslında tek ekim ama bakım şartlarımıza göre tek ekim ya da çift ekim koşulları da değişebiliyor. Eğer güzel bakarsanız, iklim koşulları da elverişli geçerse, zararlılarına börtü böceğe de dikkat ederseniz uzun süre Mayıs'a kadar toprakla buluşturduğumuz fidelerden mahsul alabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahsullerini güzlük yetiştirip hale satan çiftçi arkadaşlarının da olduğunu dile getiren Saide Karataş, domateslerin 3-3,5 TL'ye ihracata verildiğini sözlerine ekledi.

Aksu\'da 40 bin dekar sera alanında kışlık domates ve biber ekimi başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aksu'da 40 bin dekar sera alanında kışlık domates ve biber ekimi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement