"Alt İşverenlik Değerlendirme Toplantısı Oluşturulmalı" - Son Dakika
Ekonomi

"Alt İşverenlik Değerlendirme Toplantısı Oluşturulmalı"

"Alt İşverenlik Değerlendirme Toplantısı Oluşturulmalı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, alt işverenlik konusunda bir alt yapının oluşturulması gerektiğini söyledi.

01.11.2012 13:03  Güncelleme: 13:06

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, alt işverenlik konusunda bir alt yapının oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bu uygulama çalışanlar açısından izin, kıdem tazminatı, çalışma süreleri gibi pek çok sorunun yaşanmasına sebep oluyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in başkanlığında, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Alt İşverenlik Geçici İş İlişkisi ve Uzaktan Çalışma'ya ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı. Bakanlık binasında yapılan toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halit Etyemez, Türk-İş Genel sekreteri Pevrul Kavlak, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Disk Genel Başkanı Erol Ekici ve çok sayıda sendika temsilcisi katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 2002 yılından bu yana İş Kanunu, Sosyal Güvenlik Reformu ve İstihdam paketleri gibi düzenlemeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Sorumlu olduğumuz bu alanlar statik değil dinamik bir yapıya sahiptir. Bu sebeple demokratik değişimlere ve değişen endüstriyel ilişkilere paralel olarak çalışma hayatının düzenlenmesi zorunluluktur" dedi.

61. Hükümet kurulur kurulmaz çalışma hayatının diğer sorunlarına çözüm üretmek için bir takvim ortaya koyduklarını belirten Çelik, 16 aylık süre içerisinde memurlara toplu sözleşme hakkı getiren sözleşmeyi, tüm çalışanları kapsayan müstakil iş sağlığı ve güvenliği yasasını, genel sağlık sistemine geçişi gibi temel düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Alt İşverenlik (taşeronluk) uygulamasının 1936 yılından bu yana mevzuatta yer aldığını ifade eden Bakan Çelik, bu uygulamanın çalışanlar açısından izin, kıdem tazminatı, çalışma süreleri gibi pek çok sorunun yaşanmasına sebep olduğunu dile getirdi. Bu süreç içerisinde alt işverenin yanında çalışan işçiler ve derneklerle bir araya gelip konuştuklarını ve onların çözüm taleplerini dinlediklerini kaydeden Çelik, bu konunun bir alt yapısının oluşturulması konusunda değerlendirme yapmak amacıyla toplandıklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Alt İşverenlik Değerlendirme Toplantısı Oluşturulmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement