Ankara: Tobb'dan Türk Şirketlerine, Abd Pazarında Kendi Markalarını Oluşturma Fırsatı - Son Dakika
Ekonomi

Ankara: Tobb'dan Türk Şirketlerine, Abd Pazarında Kendi Markalarını Oluşturma Fırsatı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye-ABD İş Ortaklıklarının Güçlendirilmesi Projesi" seminerlerinin ilki yarın gerçekleştirilecek.

23.07.2006 10:40

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye-ABD İş Ortaklıklarının Güçlendirilmesi Projesi" seminerlerinin ilki yarın gerçekleştirilecek.

TOBB Genel Merkezi'nde saat 10.00'da başlayacak seminerin öncesinde, TOBB ve ABD Ticaret Odası arasında bir işbirliği anlaşması imzalanacak. Daha sonra seminer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi John Bachmann ve ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy Mc Eldowney tarafından yapılacak açış konuşmalarıyla devam edecek.

Proje kapsamında ilki TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan seminerle Türk firmalarının ABD pazarı konusunda bilgilendirilmeleri, 2 ülke arasında ticaret hacminin ve işbirliğinin geliştirilmesi, KOBİ'lerin küresel pazarda rekabet güçlerinin arttırılması ve Türk-ABD girişimcilerinin ortak yatırım imkanlarının belirlenmesi hedefleniyor. Programın tanıtımıyla başlayacak seminerde, ABD piyasasında büyüyen Türk işletmelerinin iş dünyasındaki başarı öykülerinden örneklerin yanı sıra, mevzuat, lojistik ve finans imkanları dokümantasyon/vizeler, sözleşmeler, patentler, standartlara uyum, nakliye, lojistik, taşımacılık, dağıtım merkezleri, finansman, sigorta ve ortak teşebbüs/yatırım ortaklarıyla Türk KOBİ'ler için ABD pazarına girişte destek kaynakları konularında katılımcılara detaylı bilgi verilecek ve ABD ile ticaretin aşamaları anlatılacak.

"Türkiye-ABD İş Ortaklıklarının Güçlendirilmesi Projesi"nin, işletmelere, oda ve borsalara, sektörel derneklerle ilgili tüm kesimlere anlatılabilmesi amacıyla düzenlenen seminerler, daha sonra sırasıyla 26 Temmuz 2006'da Kayseri'de, 11 Eylül 2006'da İzmir'de, 13 Eylül 2006'da Gaziantep'te ve 15 Eylül 2006'da ise İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ankara: Tobb'dan Türk Şirketlerine, Abd Pazarında Kendi Markalarını Oluşturma Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement