Atık Yağ Toplayan Bonus Kazanacak - Son Dakika
Ekonomi

Atık Yağ Toplayan Bonus Kazanacak

Atık Yağ Toplayan Bonus Kazanacak

Garanti Bankası'nın Çevreci Bonus Card'ı ve Ezici Biodizel İşbirliği Yaptı.

15.11.2009 08:20

Garanti Bankası’nın çevreci Bonus Card’ı ve Ezici Biodizel, bitkisel ve hayvansal atık yağların değerlendirilmesi ve çevreye verdiği zararın önlenmesi amacıyla işbirliği yaptı.

İşbirliği kapsamında, evlerden toplanan bitkisel ve hayvansal atık yağlar bonus kazandıracak. Projeye katılanlar, kendilerine verilen bidonlarla sorumluluk bölgelerindeki atık yağları Ezici Biodizel’e teslim edecek. Bidon başına kazandıkları 15 TL değerindeki bonus, Garanti Bankası tarafından kendilerine verilen ön ödemeli kartlara yüklenecek. Kartlar, Bonus’un 200 bini aşkın üye işyerinde kullanılabilecek. Projeye katılmak isteyenlerin, Ezici Biodizel Alo Atık Hattını arayacak. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge, çevreci Bonus ve Ezici Biodizel işbirliğiyle hayata geçirilen projenin, Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. Projeyle çevre bilincinin yerleşmesine önemli bir katkı sağlarken, katılımcılara da çevreye gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ek gelir imkanı yarattıklarını dikkati çeken Bilge, proje kapsamında, İstanbul’da belirlenen 100 apartman görevlisine, atık yağları toplamaları için 50 kg’lık bidonlar dağıttıklarını, doldurup getirdikleri her bidon karşılığında, kartlarına 15 lira değerinde bonus yüklendiğini, apartman görevlilerinin, bu meblağı diledikleri herhangi bir Bonus üyesi işyerinde kullanabildiklerini anlattı.

Ezici Biodizel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ezici ise, Türkiye’de yılda 1.65 milyon ton bitkisel ve hayvansal yağ kullanıldığını hatırlatarak, bunun sonucunda yaklaşık 350 bin ton atık yağ oluştuğunu, geçen yıl toplanabilen miktarın 6 bin 300 ton olduğunu kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Atık Yağ Toplayan Bonus Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement