ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci Açıklaması

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci Açıklaması
15.11.2013 12:23

"AB ülkeleriyle ticaret yapan işadamları sürekli vize engeliyle karşılaşıyor. AB ülkelerinin işadamlarına vize uygulamasını kaldırması gerekiyor"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle ticaret yapan işadamlarının sürekli vize engeliyle karşılaştığını belirterek, AB ülkelerinin işadamlarına vize uygulamasını kaldırması gerektiğini ifade etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğine atanan Büyükelçi Ron Keller ile Büyükelçilik Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Müge Yazgan von Herk'i makamında kabul etti.

Bezci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB ülkeleriyle ticari ilişkilerinin üst seviyelerde olduğunu hatırlatarak, AB ülkelerinde malların serbest dolaşabildiğini ancak işadamlarının vize engeliyle karşılaştığını belirtti. AB ülkelerinin işadamlarına vize uygulamasını kaldırması gerektiğini kaydeden Bezci, ticaretin olduğu yerde siyasette de ortak noktalara ulaşılacağını ifade etti.

Türkiye'nin Hollanda ile dostane ilişkililer yürüttüğüne dikkati çeken Bezci, Hollandalıların Ankara'da çiçek yetiştirmek üzere jeotermal ısıtmalı seracılık başta olmak üzere pek çok alanda yatırım yapabileceğini, portföy yatırımlarında Ankara'yı tercih edebileceğini vurguladı.

Bezci, Yunanistan, Avusturya, İtalya, Almanya, Finlandiya ve İsveç'in ticaret odalarıyla 2014 Dostluk Anlaşması imzalama kararı aldıklarını bildirerek, "Bu ülkelerle işbirliği yapılabilecek sektörleri belirleyerek, karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmek için ziyaretler düzenlemeyi planlıyoruz. 2014 yılında Ankara'da bu ülkelerin şehirlerine ait günler organize ederek, ülkelerarası ticari ilişkilere katkı sağlamak istiyoruz. Bu dostane ziyaret sonrasında yedinci ülke olarak Hollanda'nın da listeye katılmasını isteriz" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Keller de görev yaptığı süre boyunca Türkiye ile Hollanda'nın ekonomik bağlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüteceğini belirterek, Ankaralı firmalarla işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci Açıklaması - Son Dakika


Advertisement