Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Reel GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,1 oranında nispeten düşük bir oranda büyümüştür. Yukarı yönlü revize edilen birinci çeyrek verisi ile büyüme yılın ilk yarısında yüzde 3,3 ile makul bir düzeyde gerçekleşmiştir. Yılın ilk yarısında büyümenin en önemli kaynağı 2,7 puanlık katkıyla dış talep olurken iç talep 0,6'lık katkıyla nispeten sınırlı kalmıştır" açıklamasında bulundu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2. Çeyreğe ilişkin büyüme rakamlarını yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. Parasal sıkılaşma, yürürlüğe konulan makro ihtiyati tedbirlerin gecikmeli etkisi, yavaşlayan AB ekonomisi ve jeopolitik gerginliklerin etkisiyle 2014 yılının ikinci çeyreğinde büyümenin bir miktar ivme kaybettiğini belirten Şimşek, "Reel GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,1 oranında nispeten düşük bir oranda büyümüştür. Yukarı yönlü revize edilen birinci çeyrek verisi ile büyüme yılın ilk yarısında yüzde 3,3 ile makul bir düzeyde gerçekleşmiştir. Yılın ilk yarısında büyümenin en önemli kaynağı 2,7 puanlık katkıyla dış talep olurken iç talep 0,6'lık katkıyla nispeten sınırlı kalmıştır" dedi.
Global finansal koşullardaki iyileşmenin, faizlerdeki düşüş ile seçim sonrası süreçte pekişen siyasi istikrarın önümüzdeki süreçte iç talebi olumlu yönde etkileyeceğini belirten Şimşek, "Ancak yaz aylarında yaşanan kuraklık, AB ülkelerinde devam eden ekonomik sorunlar ile Irak ve Ukrayna kaynaklı jeopolitik gerginlikler yıl sonunda reel GSYH'nin OVP'de öngördüğümüz yüzde 4'ün altında kalma riskini artırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Son Dakika › Ekonomi › Bakan Şimşek: Reel Gsyh 2. Çeyrekte Nispeten Düşük Bir Oranda Büyüdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.