Bakan Yazıcı: Memur Teoman Kahraman Değil - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yazıcı: Memur Teoman Kahraman Değil

Bakan Yazıcı: Memur Teoman Kahraman Değil

Bakan Yazıcı, rüşvet almadığı için internet fenomeni olan memur Teoman Dudak'ın kahraman değil, görevini yapan biri olduğunu ifade etti.

16.08.2014 11:38

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 17 Aralık operasyonunun ardından rüşvet almadığı için internet fenomeni olan memur Teoman Dudak’ın hikayesini anlattı.

Memur Teoman’ın kahraman değil görevini yapan bir memur olduğunu ifade eden Yazıcı, “Bakanlıkta işini yapan insanların cezalandırılması gibi bir durum söz zonusu değil. Bunu vicdan kabul etmez. Ama görevini yapan adamı mükafatlandırma da söz konusu değil. Bir başarısı olsa onu mükafatlandırırız” diye konuştu.

"OTORİTENİN CAYDIRICILIĞI VAR"

Ödül uygulamasını geçtiğimiz yıl yaptıklarını anlatan Yazıcı şunları söyledi:
“Mesela 10 aylık bir memur bir tırdan şüpheleniyor. İnternetten takip ediyor. Adamın girişine bakıyor. Bakıyor ki 12 gün önce giriş yapmış. Çünkü genelde yük getiren araçlar 5-6 günde geri dönüş yaparlar. Ondan şüpheleniyor ve gümrük tarihimizin bir partide en çok yakalanan uyuşturucusu ele geçiriliyor. Teoman ise görevini yapmış. Orada doğruysa bir ifade kullanıyor, ben memuriyetimi yakamam diyor. Demek ki otoritenin yanlış konusunda caydırıcılığı var” bilgisini verdi.

ATANMASI RUTİN BİR GELİŞME

Daha sonrasında ise rutin olarak Gaziantep’e atamasının yapıldığını ifade eden Yazıcı, “Bir ara konu yazılıp çizilince çıkıp, doğrusu neyse açıklasın dedim. En üst düzeyde bakan olarak konuşması için izin verdim” dedi.

Yazıcı, “Siz hiç konuştunuz mu” sorusuna ise, “Bir ara Ankara’ya geldiğini duyunca çağırdım. ‘Herhangi bir baskı oldu mu, ataman olağandışı mı?’ diye sordum. O da anlattı, memnun olduğunu ifade etti. Ben de o vesileyle görmüş oldum” yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bakan Yazıcı: Memur Teoman Kahraman Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement