Başarının Ödülü - Son Dakika
Ekonomi

Başarının Ödülü

Başarının Ödülü

Dünyanın En Büyük Finans Kurumlarından Biri Olan Goldman Sachs'ın Başındaki Lloyd Blankfein, Evine Rekor Bir Yıllık İkramiye Götürecek.

22.12.2007 15:46

Dünyanın en büyük finans kurumlarından biri olan Goldman Sachs'ın başındaki Lloyd Blankfein, evine rekor bir yıllık ikramiye götürecek.

Blankfein, diğer finans kurumlarının aksine Goldman'ın yılı zarar etmeden tamamlamasının ödülü olarak tam 68 milyon dolar bonus alacak. Bu rakam, Wall Street tarihinde şimdiye kadar bir yöneticiye ödenen en büyük yıllık ikramiye olacak.

Blankfein'e ödenecek 68 milyon dolarlık bonusun 26.8 milyon doları nakit para, 41.1 milyon doları da hisse senedinden oluşacak. Blankfein bir önceki sene de 54 milyon dolar yıllık ikramiye almıştı.

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük finans kurumu olan Goldman Sachs, yaz aylarında yaşanan çalkantıdan etkilenmemiş ve doğru tarafta yer almıştı. Goldman Sachs, bunu ödülünü de gelirini artırarak aldı. Diğer kurumların arka arkaya zarar açıkladıkları bir dönemde şirketin net karı yüzde 2.2 artışla 3.2 milyar dolara çıkarken, gelirleri de yüzde 14 artışla 10.7 milyar dolara yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Başarının Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement