Batı Akdeniz, Londra World Travel Market Turizm Fuarı'nda - Son Dakika
Ekonomi

Batı Akdeniz, Londra World Travel Market Turizm Fuarı'nda

Batı Akdeniz, Londra World Travel Market Turizm Fuarı\'nda

Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren BAKA, Türk turizminin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla beraber en önemli turizm fuarlarından kabul edilen İngiltere'nin başkenti Londra'daki World Travel Market Uluslararası Turizm Fuarı'na katıldı.

14.11.2013 12:10

BAKA, Batı Akdeniz'in turizm ve yatırım fırsatlarını dünyanın dört bir yanından 4 - 7 Kasım 2013 tarihlerindeki fuara katılan turizm profesyonellerine anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ana koordinasyonuyla katılım sağlanan Londra'daki World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı'nda, Genel Sekreter Tuncay ENGİN, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK ile uzman Sadettin DİKMEN'den oluşan BAKA ekibi, tanıtım ve bilgilendirme yaptı.

Her yıl dünyanın değişik bölgelerinden binlerce lider turizm paydaşının boy gösterdiği, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer ÇELİK'in de açılışına katıldığı fuarda, Batı Akdeniz'in tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile bölgeye dair projelerde verilecek desteklerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bu yıl Londra'da 34. kez gerçekleştirilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı'na 190 ülkeden 5 bin 200'den fazla turizm paydaşının katıldığı ve 100 binden fazla ziyaretçinin gezdiği belirtildi.

ALTERNATİF TURİZM ZENGİNLİKLERİ

BAKA, Londra'da 4 gün süren fuarda dünyanın birçok ülkesinden gelen turizm profesyonelleriyle görüşmeler yaptı. BAKA ekibi, Antalya, Burdur ve Isparta'nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanısıra golf, eko, sağlık, inanç, kongre, yat, spor, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginliklerinin de tanıtımı gerçekleştirdi.

Fuarda Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin ÇAKMAK ile toplantı yapan BAKA ekibi, Batı Akdeniz'de sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla yapılabilecek ortak projeleri değerlendirdi. BAKA ile Konseyin çalışmaları hakkında karşılıklı bilgilendirme yapılan toplantıda, özellikle sağlık turizmi konusunda ortak hareket etmenin sağlayacağı faydanın önemi vurgulandı. BAKA ekibi, TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İŞLER ve diğer turizm temsilcileri ile de görüşmeler yapılarak sektörün nabzı tutuldu. Olası sorunlar ve çözüm yolları değerlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'den katılacak paydaşlar için bin metrekarelik alan kiraladı. Fuarda, İstanbul, Muğla, Aydın, İzmir gibi değişik turistik iller ile Batı Akdeniz'den birçok devlet kurumu, sivil toplum kuruluşu, turizm yatırımcısı da yer alarak topyekûn ülke tanıtımı için 65 stantta tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri de katıldığı fuardaki seminer ve panellerde 300'e yakın profesyonel konuşmacı yer aldı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Batı Akdeniz, Londra World Travel Market Turizm Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement