Borsa İstanbul'da Kapanış Gongu Bıstech İçin Çaldı - Son Dakika
Ekonomi

Borsa İstanbul'da Kapanış Gongu Bıstech İçin Çaldı

Borsa İstanbul'da 30 Kasım'da başlayan BISTECH için gong töreni gerçekleştirildi.

11.12.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul'da 30 Kasım'da başlayan BISTECH için gong töreni gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul ile Nasdaq arasındaki ortaklık kapsamında geliştirilen BISTECH'in ilk fazının devreye alınması dolayısıyla borsada gong töreni düzenlendi.

Törende kapanış gongunu Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Nasdaq Başkanı Adena Friedman, EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Phil Bennett, AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Vedat Akgiray, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Borsa İstanbul yetkilileri birlikte çaldı.

Tören sırasında Genel Müdür Dinç'in görüntüsü ve sözleri ile Borsa İstanbul'un görüntüleri Nasdaq'ın Times Meydanı'ndaki merkez binasının üzerine yansıtıldı. Görüntüler İstanbul'dan da canlı olarak izletildi.

BISTECH

BISTECH olarak adlandırılan iki aşamadan oluşan "Teknoloji ile Dönüşüm Programı"nın, ilk aşamasında Borsa İstanbul 22 yıldır uyguladığı iki seans uygulamasından tek seans uygulamasına geçmişti.

BISTECH, ilk etapta hisse senedi piyasalarında, işlem ve takas sisteminde devreye alınmış, bu kapsamda pay piyasalarında emir işlem hızı artarken, işlemler eş anlı olarak Takasbank'a iletilmeye başlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borsa İstanbul'da Kapanış Gongu Bıstech İçin Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement