BTSO-Büyükşehir Belediyesi El Ele - Son Dakika
Ekonomi

BTSO-Büyükşehir Belediyesi El Ele

BTSO-Büyükşehir Belediyesi El Ele

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda el ele verdi.

18.12.2014 15:58  Güncelleme: 16:08

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda el ele verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, BTSO öncülüğünde hayata geçirilen projelerin Bursa'ya değer kattığını ifade ederken, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ise Recep Altepe'nin liderliğinde Bursa'da kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin kentin önümüzdeki 40 yılını şekillendireceğini söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bloomberg HT'de Çıkış Yolu programının canlı yayın konuğu oldu. Altepe, Türkiye'nin 2023 hedeflerine İstanbul, Bursa, Kocaeli, Antalya, Ankara ve İzmir gibi üreten şehirlerle ulaşabileceğini söyledi. Güçlü şehirlerin güçlü Türkiye'yi ortaya çıkaracağını ifade eden Altepe, BTSO'nun ortaya koyduğu projelerle Bursa'ya değer kattığını anlattı. Başkan Altepe, "Altının değerini sarraf bilir. Bursa'nın değerini de yerel yöneticiler bilir. Bu noktada kentler kendi haline bırakılmalı ve herkes destek olmalı. Bursa'yı dünya ticaretinden daha fazla pay alan, katma değerli üretimin merkezi haline getireceğiz" dedi.

"UÇAK PARÇALARINI, SİLAHIMIZI, TELEFONUMUZU ÜRETELİM"

Bursa'da tüm sektörlerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, "Bu konuda ana kalem sanayi. Ne yaparsanız yapın, eğer üretemiyorsanız, hedefe ulaşamazsınız. Tarımı, turizmi, sanayiyi çevreye duyarlı bir şekilde kullanmak en önemli hedefimiz. Bizim artık katma değerli üretimin payını artırmamız lazım. 2 kilogramlık uçak parçasına karşılık 50 tır tarım ürünü gönderiyoruz. Artık uçak parçalarını, raylı sistem araçlarını, silahımızı, cep telefonumuzu, bilgisayarımızı üretelim" diye konuştu.

"SANAYİ TESİSLERİ MERKEZDE KALDI"

Altepe, Bursa'da üretimin altyapısını kurduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birçok sanayi tesisi şehrin merkezinde kaldı. Ovadaki fabrikaların deplase olması lazım. Nüfusu 2,5 milyonu aşan şehirden bu fabrikaların çıkması gerekiyor. Medeniyetin dünyaya ihraç edildiği bir yer olan Bursa'da hava kalitesi de iyi olmalı. Derelerimiz temiz akmalı. Hiç kimsenin çevreye zarar vermeye ve ölümcül hastalıklara sebep olmaya hakkı yok."

"BURSA'NIN 40 YILINA ŞEKİL VERECEK"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay da yerel dinamiklerin şehrin geleceği için uzun yıllar sonra uyum içinde çalıştığını ifade etti. Başkan Burkay, "Başkanımız Recep Altepe Bursa için büyük bir şans. Artık Bursa, aynı şarkıyı aynı ahenkle söylüyor. Bursa, ilklerin şehri olma özelliğini koruyor. 1963 yılında ilk OSB'sini kuran Bursa, Türkiye ekonomisine yön veriyor. 14. Yüzyıldan sonra gelen tecrübesiyle, 40 yıl önce OSB'sini kuran Bursa, Türkiye sanayisinin başkenti olmayı başardı. Yeni OSB de bundan sonraki 40-50 yılı garanti altına alacak. Ortak hedef doğrultusunda Bursa'nın 40 yılına şekil verecek adımları birlikte atıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ZENGİNLİĞİNİ ÜRETİYORUZ"

Bursa'nın otomotiv, makine ve tekstil sanayiinin yanı sıra raylı sistemler ile uzay havacılık ve savunma sektörlerinde de atılım içerisinde olduğunu dile getiren Burkay, Bursa'nın 3,98 dolarlık kilogram başı ihracat fiyatıyla bu alanda Türkiye'nin 2023 hedefini yakaladığına işaret etti. Burkay şunları kaydetti:

"Bursa'da bir değişim ve dönüşüm var. Merkeze insanı aldığımızda, Bursa'da sanayileşme de tarım da turizm de yapılabilir. Bursa, yerel kabiliyetleri, 3 milyona yaklaşan nüfusu, estetik ve tasarımla birlikte Ar-Ge ve inovasyondaki değişimi sağlayacak potansiyele sahip. Bursa Büyürse Türkiye Büyür, diyoruz. Bursa ve çevresindeki şehirlerle Türkiye'nin zenginliğini üretiyor. Bursa'nın ihracatını 8 dolar seviyesine çıkarmamız lazım ki, Türkiye 2023'te kilogram başı ihracatını 4 dolara ulaştırsın. Bunu yapmak için uzay, havacılık ve savunma raylı sistemleri gündemimizde tutmamız lazım. Bütün bu rekabetçi ve katma değeri yüksek ürünlerle bunu başarabiliriz."

"TEST MERKEZİ İÇİN İRADEMİZİ KORUMALIYIZ"

Başkan Burkay, Otomotiv Test Merkezi'ne ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Otomotiv Test Merkezi'nde ufak pürüzlerin kaldığını ifade eden Burkay, "Bursa, Otomotiv Test Merkezi'ne kavuşacak. Bu bölgede aynı zamanda otomotiv teknoloji geliştirme merkezi de bulunacak. Test merkezinin kurulmasıyla her yıl test bedeli için ödediğimiz 35 milyon dolarlık bir rakam da ekonomimize kazandırılacak. Avrupa tarafından akredite edilen bu merkez sadece Türkiye'nin değil, çevre ülkelerden de ciddi talep alacak. Bu merkezi Bursa'ya kazandırmış olacağız. Bu noktada iradeyi korumak çok önemli. Şehrimizde bu potansiyel var" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi BTSO-Büyükşehir Belediyesi El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement