Bursa: Bosch, Hidrolik Sektöründe Bursa'ya 10 Milyon Euro Daha Yatırım Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Bursa: Bosch, Hidrolik Sektöründe Bursa'ya 10 Milyon Euro Daha Yatırım Yapacak

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 milyon Euro'luk yatırımla Almanya dışındaki ilk hidrolik akışkan sistemleri fabrikasını kuran Boshc Rexroth, Türkiye'de yatırımlarını sürdüreceğini, önümüzdeki yılın sonunda 10 milyon Euro'luk yatırımla ikinci montaj kısmının yüzde 100 yerli hammaddeyle üretime alınacağını açıkladı.

13.07.2006 11:40

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 milyon Euro'luk yatırımla Almanya dışındaki ilk hidrolik akışkan sistemleri fabrikasını kuran Boshc Rexroth, Türkiye'de yatırımlarını sürdüreceğini, önümüzdeki yılın sonunda 10 milyon Euro'luk yatırımla ikinci montaj kısmının yüzde 100 yerli hammaddeyle üretime alınacağını açıkladı.

Fabrika açılışından sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bosch Rexroth Murahhas Azası ve Genel Müdürü Steven Young, çalışanların tamamını Türkiye'den temin ettikleri gibi, üretimde kullandıkları hammadde ve yarı mamulleri de 2008 yılından itibaren tamamen yerli sanayiden almaya başlayacaklarına dikkat çekerek, "Biz tamamen ithal ürünleri Türkiye'de montaj yapmıyoruz. Tamamen Türk malı yarı mamul ve hammaddelerle hidrolik akışkan gücü sektöründe üretim yapıyoruz. 1976'dan beri 30 yıldır Türk sanayisine hizmet eden Bosch Rexroth, 2005 yılında 160 idari çalışanıyla Türkiye'de 26 milyon Euro'luk bir satış yaptı. Şimdi Bursa'daki fabrikamızda 200 üretim elemanı daha alarak yüzde 65'i yerli ürünlerle mobil valf blokları, yüksek teknoloji hidrolik ürünler, eksenel pistonlu pompalar yapmaya başladık. 20 bin metrekarelik fabrikamızın hemen yakınındaki ikinci kısımda 2007 yılında 10 milyon Euro'luk daha bir yatırım yaparak burada ayrı olarak sattığımız ürünlerin montaj imkanına da kavuşacağız. Hedefimiz ise halen yüzde 35'i dışarıdan gelen yarı mamul ve hammaddeleri de 2008 yılından itibaren tamamen Türkiye'den almak. Biz 1 birim üretimde, yan sanayicilere ve diğer hizmet sektörlerine 10 birimlik bir ivme sağlıyoruz. İstihdamımızı bu sebeple 200 kişi olarak görmemek gerekiyor. 2008'de yüzde 100 Türk malıyla yapacağımız üretimleri de birçok dünya ülkesine yüksek cirolarla ihraç edeceğiz. 2010 vizyonumuz Türk sanayicisinin vazgeçilmez iş ortağı olmaktır. Bunu sadece ürün satışı yaparak değil, sektörel bazdaki sistem mühendisliği bilgi birikimimizi müşterilerimize aktararak, onların sadece Türkiye'de değil, dünya çapında da daha rekabetçi bir konuma gelmelerini sağlayacağımıza inanıyoruz. Ayrıca müşterilerimiz, hidrolik akışkan sektöründeki bütün ihtiyaçlarını tek bir kaynaktan sağlayabilecekler" şeklinde konuştu.

Bosch Rexroth'un Bursa'daki yatırımıyla Türkiye ekonomisine doğrudan kalıcı uluslararası sermaye aktarımı gerçekleştiğine de işaret eden Steven Young, "Türkiye'nin dış ticaret açığının kapanması yönünde atım atıldı. Türk sanayicisi artık ihtiyacı olan hidrolikli sistemleri ithalatla değil, kendi ülkemizdeki üretimle karşılayacaktır. Yan sanayimize yeni iş imkanları getirildi. Gençlerimize istihdam sağlanıyor. En önemlisi Almanya'da uzun süreli eğitimlere katılmış çalışanlarımızla, firmanın teknolojik alt yapısı ülkemize transfer ediliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa: Bosch, Hidrolik Sektöründe Bursa'ya 10 Milyon Euro Daha Yatırım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement