Bursa'dan Sağlık ve Termal Turizm Atağı - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'dan Sağlık ve Termal Turizm Atağı

Bursa\'dan Sağlık ve Termal Turizm Atağı

Bursa'da 14-16 Mart 2016 tarihleri arasında 2'nci Medikal ve Termal Turizmi Formu düzenlenecek.

10.02.2016 14:45

Bursa'da 14-16 Mart 2016 tarihleri arasında 2'nci Medikal ve Termal Turizmi Formu düzenlenecek. 38 ülkeden 60 katılımcının da yer alacağı programda konferanslar, birebir görüşmeler, bölgede faaliyet gösteren kuruluşların gezilmesi gibi bir dizi etkinlik yapılacak. Elde edilecek sonuçlarla 2018 yılında ulaşılması planlanan 1 milyon turist için çalışma başlayacak.

Bursa, sağlık ve termal turizmden aldığı payı yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılında 10 bin sağlık turistini ağırlayan Bursa bu rakamı 20 bine çıkarmayı planlıyor. Dünya pazarından aldığı yüzde 3'lük payını kamu ve özel sektör yatırımlarıyla yüzde 15'e çıkarılmayı hedefliyor.

Hedeflere ulaşılması için 14 – 16 Mart tarihleri arasında 2'nci Medikal ve Termal Turizm Forumu düzenlenecek. Program Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) işbirliği ile gerçekleştirilecek. Yurt içindeki paydaşların yanı sıra dünyadaki 38 ülkeden 60 katılımcının yer alacağı organizasyonda konferanslar, birebir görüşmeler, bölgede faaliyet gösteren kuruluşların gezilmesi gibi bir dizi etkinlik yapılacak.

'HELVA YAPACAĞIZ'

Toplantının açılışında konuşan BUSAT Başkanı Dr. Sedat Demir, Bursa'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Maalesef yeterli tesise sahip olmadığımız için geri kaldık. 2013 yılı sonundan itibaren sonuç almaya başladık. Öncülüğü başka şehirlere kaptırdık. Bursa'nın sağlık turizmi başkenti olması, sağlıklı yaşlanma ve 3'üncü yaş turizminin gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Mustafakemalpaşa, İnegöl, Orhaneli, Orhangazi gibi çok güzel ilçemiz var. İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu'nun tamamlanması ile Bursa bu alanda daha da öne çıkacak. Un, yağ, şeker var. Helva yapacağız."

Türkiye'nin dünya sağlık turizminde 5'inci sırada yer aldığını belirten Demir, 2018 yılında 1 milyon turiste ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'dan Sağlık ve Termal Turizm Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement