Büyüyen Türkiye'de Kadın Girişimcinin Rolü Paneli - Son Dakika
Ekonomi

Büyüyen Türkiye'de Kadın Girişimcinin Rolü Paneli

Büyüyen Türkiye\'de Kadın Girişimcinin Rolü Paneli

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi de olmaz, büyümesi de" "Kadın girişimcilerimizin, ülkesi ve ailesi için 'Daha fazla ne yapabilirim?' kayg...

21.11.2013 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi de olmaz, büyümesi de" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, "Global Girişimcilik Haftası" kapsamında, "Büyüyen Türkiye'de Kadın Girişimcinin Rolü" konulu panel düzenledi.

Burkay, odada gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, kadınların, iş dünyasındaki konumlarının giderek güçlendiğini söyledi.

Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi için projeler yürütüldüğünü dile getiren Burkay, şöyle konuştu:

"Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi de olmaz, büyümesi de. Kadın girişimcilerimizin, ülkesi ve ailesi için 'Daha fazla ne yapabilirim?' kaygısıyla yatırım yapması, istihdam sağlaması, üretmesi, her türlü övgüye layıktır. Türk kadını, toplumsal yaşamın aktörleri olarak iş dünyasındaki konumlarını gittikçe güçlendiriyor. Kadın girişimcilerimizin gelişimleri için düzenlenen eğitimler, gerek iş gezileri gerekse de sosyal dayanışma projeleri takdir edilecek niteliktedir."

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek ise kadınların iş dünyasındaki faaliyetlerinin önemine dikkati çekti.

Gelişmiş dünya ekonomilerinde kadın istihdam oranlarının yüzde 60-70'lerde olduğunu anlatan Örnek, "Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 31 ile dünya ortalamasının yarısı civarında. Bu konuda 183 ülke içinde maalesef sondan 15'inci. Kadın istihdam rakamları gösteriyor ki kadının, iş dünyasında, hele hele karar verici makamlarda adı hiç yok" ifadesini kullandı.

Daha sonra, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Yazılım Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sarılar, Biotekno Kurucu Ortağı Betül Helvacı, BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter ve Kocamantel firması sahibi Rüveyda Kocaman, başarı öykülerini ve tecrübelerini aktardı.

Bu arada, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulunun, İstanbul Suada'da düzenlenen "G3 Girişimciler Forumu"na katıldığı bildirildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Büyüyen Türkiye'de Kadın Girişimcinin Rolü Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement