CHP: Hakareti Bırak Cevap Ver Tayyip Bey - Son Dakika
Ekonomi

CHP: Hakareti Bırak Cevap Ver Tayyip Bey

CHP: Hakareti Bırak Cevap Ver Tayyip Bey

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çalık Grubu ile İlgili Kendisine Yönelttiği Suçlamalara, "Hakareti Bırak Sorularımıza Cevap Ver" Sözleriyle Karşılık Verdi.

16.11.2007 02:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çalık Grubu ile ilgili kendisine yönelttiği suçlamalara, "Hakareti bırak sorularımıza cevap ver" sözleriyle karşılık verdi.

Yazılı açıklamasında, Çalık Grubu hakkında yeni sorulara da yer veren Özyürek, "Ben yasaların verdiği denetim yetkisini kullanarak Başbakan’a hitaben 7 Kasım’da bir yazılı soru önergesi verdim" dedi. Daha önceki soru önergesinde Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın genel müdürlüğünü yaptığı Çalık Grubu’nun faaliyetlerini soran ve Albayrak’ın 29 yaşında böyle bir göreve nasıl getirildiğini öğrenmek isteyen Özyürek, bu sefer Başbakan’dan şu konuların açıklığa kavuşturulamasını talep etti:

2007 yılı Mart başında Şeyh Makdum’un Yatırım CEO’su Mübarek Fahad’la İstanbul’da Ahmet Çalık ve Berat Albayrak buluşmasında, Fahad tarafından Çalık yöneticilerine Talabani’nin Süleymaniye’deki karargáh işi teklif edilmiş midir?

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerjiden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza ile Ahmet Çalık ve ekibinin 1 Temmuz 2007’de yaptığı toplantıyla Çalık Holding’in Irak’ta gireceği enerji yatırımlarının bir ilgisi var mıdır?

Ahmet Çalık’ın 23 Ekim 2007 tarihinde İsrail Altyapı Bakanı Benyamin Eliezer’i havaalanında bizzat karşılamasının Çalık Holding’in Irak’ta gireceği enerji yatırımlarıyla bir ilgisi var mıdır?

Mali yönden zor durumda olan Çalık Grubu’nun bu sorunlarını aşmada ve ilk özel rafineri kurma izninin bu gruba verilmesinde Albayrak’ın rolü nedir?

Kuzey Irak’a yönelik yapılması düşünülen sınır ötesi operasyonda, başta Çalık Grubu olmak üzere, orada iş yapan müteahhitler ne ölçüde etkilenecektir?

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi CHP: Hakareti Bırak Cevap Ver Tayyip Bey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement