Ekonomi Bakanı Zeybekçi Babadağ'da - - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Babadağ'da -

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Her kim ki, bizim istihbarat teşkilatımızın yaptığı işlere bu şekil müdahale etti, onlar vatana ihanet etmiştir.

08.02.2014 19:16

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Her kim ki, bizim istihbarat teşkilatımızın yaptığı işlere bu şekil müdahale etti, onlar vatana ihanet etmiştir. Bu bir ihanettir, bunun arkasından başka hiçbir şey anlaşılmaz" dedi.,

Zeybekci, Babadağ ilçesinde belediye önünde halka hitap etti. Türkiye'nin son 10 yılda milletin iradesi, demokrasi ile yönetilmeye ve özel sektör eliyle kalkınmaya çalıştığını ifade eden Zeybekci, "Bunun için Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet hedefine gidişinin önünü bir şekilde hep kesmeye çalıştılar. Bilerek veya bilmeyerek, samimi veya gayri samimi bir şekilde buna alet olanlar da hep oldu. Ama son 10 yılda bu ülke inanılmaz mesafeler katetti. 35 milyar dolar ihracat 152 milyar dolar oldu, 48 milyar dolar da turizm gelirlerimiz var, toplam 200 milyar dolar dış gelirimiz var" diye konuştu.

17 Aralık operasyonuyla ilgili Zeybekci, "Türkiye'de her kim ki yetimin malına el uzattı, yan gözle baktıysa biz sonuna kadar onun elinin kırılması ve gözünün

çıkarılmasının peşinde olacağız. Ama sen bunu alıp da başka bir yere götürürsen, hukukun dışına taşırsan, sen bir darbe çıkarmaya çalışırsan da bunun da karşısında olacağız" dedi.

Dünyadaki milli istihbarat teşkilatlarının o ülkenin menfaatleriyle ilgili ne yaptıklarının bütün dünyanın bildiğini belirten Zeybekci, şöyle devam etti:

"Hangi nizan, hangi vicdan, hangi akıl, Türkiye'nin gururu olan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın operasyonlarını mahkeme kararıyla veyahut emir verdiği, emri yanlış

kullanarak durdurmaya çalışır ve bütün bunları dünyaya duyurmaya çalışır. Bunu yapanın niyetinde, vatana ihanet etmekten başka bir şey beklenir mi bunlardan? Bu bir vatana ihanettir. Her kim ki bizim istihbarat teşkilatımızın yaptığı işlere bu şekil müdahale etti, onlar vatana ihanet etmiştir. Bu bir ihanettir, bunun arkasından başka hiçbir şey anlaşılmaz. Bu ülkede siyaset ayrıdır, bu ülkede hükümet ayrıdır. Bu ülkede siyaset ve hükümetler gelip geçicidir ama devlet kalıcıdır."

Türkiye'de ekonomik kriz çıkacağı söylentilerinin hiçbirinin gerçek olmadığını savunan Zeybekci, "Türkiyemiz kalkınmaya, ihracat yapmaya devam ediyor. İhracatımız ocak ayında 9,8 arttı. Denizlimiz Türkiye'de ihracatını en hızlı artıran 3. il oldu ve inşallah 2014 rakamlarıyla Türkiye rekor kıracak, rekor kırmaya devam edecek. İhracat, üretim, istihdam, iş ve aş artacak, huzur, kardeşlik artacak. Fesatlık azalacak ve yok olup gidecek, inşallah."

Bakan Zeybekci, daha sonra Babadağ Belediye Başkanı Ahmet Yümsek ve Kaymakam Nebi Çanga'yı ziyaret etti. Zeybekci'nin muhtarlar ile yaptığı toplantı ise basına kapalı gerçekleşti.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Babadağ\'da -
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekçi Babadağ'da - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement