Ekonomi Zirvesinde Afrika Şıklığı - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Zirvesinde Afrika Şıklığı

Türkiye-Afrika İş Forumuna katılan Afrikalı kadınlar birbirinden şık ve renkli kıyafetleriyle dikkati çekti.

03.11.2016 14:12

Türkiye- Afrika İş Forumuna katılan Afrikalı kadınlar birbirinden şık ve renkli kıyafetleriyle dikkati çekti.

Afrikalı pek çok ülkenin bürokrat ve iş adamları Lütfi Kırdar Kongre Salonunda düzenlenen Türkiye-Afrika İş Forumuna katıldı.

Klasik resmi giyimi ve timsah derisi çantalarıyla toplantıya katılan onlarca erkeğin arasında rengarenk kıyafetleriyle dikkati çeken Afrikalı kadınlar, bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Giyim zevklerini ortaya koyan "My way" ve "FashionAfrica" yazılı hashtag dövizleriyle fotoğraf çektiren kadınlar, Türkiye-Afrika İş Forumunda yüz yüze yapılacak iş toplantıları öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Cibutili iş kadını Hibo Bacha, en sevdiği renklerin turuncu ve kırmızı olduğunu söyledi. Siyah rengi sevmediğini kaydeden Bacha, "İşlettiğim seyahat acentesinin dekorasyonunda tamamen turuncu kullandım. İş toplantılarında kırmızı giyinirim. Parlak renkler hoşuma gidiyor. Giyindiğim kıyafetlerde de özellikle turuncu ve kırmızıyı tercih ediyorum." dedi.

Gittiği her ülkeden özellikle renkli kıyafetler satın aldığını söyleyen Bacha, "Dün İstanbul'dan uzun, şık bir giysi aldım. Türkiye'deki kadınların giyim tarzına bayılıyorum, özellikle uzun elbiseleri gözüme çok şık görünüyor." dedi.

"Parlak giyinmeyi seviyorum"

Bacha, moda trendlerini takip etmeyi sevdiğini belirterek, giyim tercihlerine ilişkin düşüncelerini, "Moda benim kalpten bağlandığım bir şey. İnternetten takip edebildiğim kadar ilgiliyim. Yeni renk ve stilleri incelemek, ulaşabildiklerimi uzakta da olsa, fazla yöresel de olsa almayı seviyorum. Parlak giyinmeyi seviyorum." diye aktardı.

Afrika İş Kadınları Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Bacha, Türk turistleri Cibuti'ye ve kendi seyahat acentesine beklediğini kaydetti.

Bacha şunları söyledi:

"Cibuti'deki huzurlu atmosfere Türklerin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz sessiz, sakin, trafiğin olmadığı, kimsenin sizi rahatsız etmesi pek mümkün değil. Diğer yandan ülkemdeki insanların hatırı sayılır bir Türkiye merakı olduğunu da biliyorum. Gittiğimde arkadaşlarıma önereceğim ülkenizi."

Sierra Leoneli iş kadını Isata Jalloh da İngilizcesini geliştirmeye çalıştığını belirterek, şık giyinmeyi sevdiğini söyledi. Zirve kapsamında istanbul'u gezme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını anlatan Jalloh, Türkleri çok sevdiğini kaydetti.

Ekonomi Zirvesinde Afrika Şıklığı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Zirvesinde Afrika Şıklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement