Emeklilerin beklediği adım atılıyor! Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilerin beklediği adım atılıyor! Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT Haber canlı yayınında emeklileri ilgilendiren bir açıklama yaptı. Şahin, emeklilerin beklentileri doğrultusunda çalışmaların olduğunu ve Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Ayrıca, emekli maaşlarının durumu hakkında bilgi verildi ve yeni emekli maaşlarının 2024 temmuz ayından itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

20.03.2024 14:06  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT Haber canlı yayınına konuk oldu. Burada, Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Şahin, emeklileri yakından ilgilendiren bir çıkışa imza attı.

"ÇALIŞMALAR VAR, CUMHURBAŞKANIMIZ PAYLAŞACAK"

Programda "Emekliler bir sürpriz bir müjde bekliyor emekliler. Var mı bu yönde bir çalışma?" sorusuna cevap veren Şahin, "Biz her zaman milletimizin beklentileri, şikayetleri doğrultusunda siyaset yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, derdi ne ise onu masamıza koyuyoruz. Bu mesele ile ilgili de çalışmalar var. Çalışmalar olgunlaşınca sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜMÜ BİZDEN BEKLEMELERİNDEN MEMNUNUZ"

Bu konudaki beklentilerin farkında olduklarını ifade eden Şahin, "Beklentileri her zaman karşılamış bir siyasi anlayışa sahip olduğumuzu unutmayalım. Şu an devam eden çalışmalarımız var. Bu konuda çok önemli adımlar attık ama görüyoruz ki hala serzenişler var. Bunlara hak veriyoruz. Bizimle bunu paylaşmalarından memnunuz. Sorunun çözümünü bizden beklemelerinden memnunuz" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA SON DURUM

Türkiye'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri en son ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam almıştı. En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltilmişti. Emekliler için zam yılın ikinci yarısında tekrar gündeme gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon artış oranı kadar, memur emeklisi ise bu oranın dışında toplu sözleşmenin farkı da eklenerek yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak. 2024 için yeni emekli maaşları temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Emeklilerin beklediği adım atılıyor! Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Son Dakika Ekonomi Emeklilerin beklediği adım atılıyor! Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • KORKMAZ AKDENİZ: eyt ile gencecik insanları emekli ederek bu milletin çalışanlarının üstüne yük yaptınız ekonomik degerleri alt üst ettiniz sayenizde sgk tarihinin en buyuk acığını verecek 447 580 Yanıtla
    Erol MARASLI: Ben eyt li değilim ama emekliyim bizi niye yük olarak görüyorsunuz.devletin istediği sartları yerine getirmisiz çalışırken gerekli primleri ödemişiz bu bizim hakkımız.sen asıl sucluyu arayacaksın sana söyledim.tüm dünya covitte ekonomisi için faizleri yükseltirken bizimkiler seçimden önce NAS dediler faiz günah dediler faizleri düşürdüler seçimden sonra faiz günah olmaktan çıktı NAS kenara bırakıldı faizler 45 leri geçti.asıl sorumlular bunlar prim yatırıp hakkını arayan emekliler defiller 432 16 cemil: kaç yaşındasınız bilmiyorum fakat o eyt ile emekli olan da bu devletin insanı o da 25-30 sene çalışıp sabahın ayazını yazın güneşini çekenlerden. Bir hakka sahip olmuş değil, hakkı alınmış. çünkü vergisini ödemiş. 378 17 Faysal Turunç: 9000 gün prim Ödemiş ve emekliliğe dönemin kanunlarına göre hak kazanmış şimdi bu mu sıkıntı 227 10 Arzum Baskara: Bu nasil bakis acisidir yahu. Insanlar hak etmis ve bunu devlet onaylamis. Extra birsey daha soylicem. Gencler is begenmiyor. Elinde telefon aksama kadar avare geziyorlar. Millet isci bulamiyor calistiricak. 136 29 Can Vatan: Seçimden önce Bütün Emeklilere Ayrım Yapılmadan Kesinlikle Seyyanen Zam Yapılmalı Yoksa Kesinlikle Emeklinin Büyük Tepkisi Olacak 97 7 Murat YILDIZ: Sizleri emekli edecek bir yasa çıksa koşa koşa sgk ya gidersiniz emekli olmak için. Sadece kıskançlık yapıyorsunuz. EYT li insanlar bedavadan emekli olmadı herkes primini ödedi. Kimse genç yaşında emeklide olmadı. Kıskanan kim varsa çatlasın patlasın. Bunu hak ettiniz sürekli EYT eleştirenler. Bu kadar sebep varken bütün krizi EYT lilere yıkmak okyanusta bir damla suyu konuşmak gibi. Bir damla beyni olan bunu yapmaz zaten farkı görür 78 8 Müge Tan: Eyt liler bir yük değildir hakları olanı aldılar sgk ya da yıllarca primlerini ödedi bu insanlar yani öyle bedavadan emekli olmadılar onlarla uğraşacağınıza fazladan 4-5 maaş alanlar için hesap sorun biraz da... 75 8 Can Vatan: Bütün Emeklilere Ayrım Yapılmadan Seyanen Acil Zam Yapılmalı 80 3
  • Oooo: Emeklilerin de bir çalışması var! 611 27 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement