Erdemir'de Yeni "Yüksek Fırın Ayşe" Faaliyete Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Erdemir'de Yeni "Yüksek Fırın Ayşe" Faaliyete Girdi

Erdemir\'de Yeni "Yüksek Fırın Ayşe" Faaliyete Girdi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Bulunan Erdemir'de, Tamamı Türk Mühendis ve İşçileri Tarafından Yapılan Yüksek Fırın Ayşe Törenle Üretime Başladı.

15.05.2008 22:04

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan ERDEMİR'de, tamamı Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan Yüksek Fırın Ayşe törenle üretime başladı.

Yüksek Fırın Ayşe, ERDEMİR'in kuruluşunun 43. yıldönümü olan dün düzenlenen törenle üretime başladı. Törene, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, OYAK Genel Müdürü ve ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen, OYAK, ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası'ndan bazı yöneticiler ve çalışanlar katıldı.

Törende katılımcılara bilgi veren ERDEMİR Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, "Yüksek Fırın Ayşe için 9 bin 500 proje üretildi, 6 bin ton çelik, 3 bin 800 ton profil, 26 kilometre boru, 280 kilometre kablo, 4 bin 500 ton refrakter ve 2 bin 500 ton inşaat demiri kullanıldı" dedi.

Firmanın kurulduğu günden bugüne kadar geçirdiği evreleri içeren tanıtım filmi ve yüksek fırının açılışının ardından ERDEMİR Göztepe Tesisleri'nde, şirkette 10, 15 ve 20. hizmet yılını dolduranlara ödülleri verildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, OYAK olarak ERDEMİR'i devralırken bir dünya markasını devraldıklarının farkında olduklarını söyledi. ERDEMİR'in 43 yılı kolay geçirmediğini ve fabrikayı delikanlı olarak gördüğünü vurgulayan Türker, "ERDEMİR daha olgunlaşacak, olgunlaştıkça da daha büyük başarılara imza atacak. ERDEMİR'in başarısı, çalışanlarımızın şirketimizi sahiplenmelerinden kaynaklanıyor. ERDEMİR'lilik ruhunun en somut örneği de açılışını yaptığımız Yüksek Fırın Ayşe'dir" diye konuştu.

OYAK Genel Müdürü ve ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy ise, "Dünyada hammadde konusunda gizli savaşlar var. Hammadde fiyatlarında artış sürüyor. Büyük devletlerin bu konuda birbirleriyle koalisyon oluşturma çabası var. Demir-çelik sektöründe uzun süre düşündüklerimizi 2-3 yıl içerisinde gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen de konuşmasında, hedeflerinin zamanla gerçekleştiğini ifade ederek, "Yıllarca önce bugün ödül alan arkadaşlarımızla yine beraberdik, çok üretmek ve çok satmak istiyorduk. Başardık, 1965 yılında 500 bin ton kapasiteyle üretime başlayan ERDEMİR'de, 2007 yılında 4 milyon 300 bin ton rakamına ulaştık. ERDEMİR yolculuğumuzun başlangıcında Amerikalılar vardı. Tesis işleten, şirketi yönlendirenlerden bilgi ve tecrübe arttıkça tüm sorumluluklar ERDEMİR mühendis ve işçilerine geçti. Zaman zaman danışmanlıklar alınsa bile ERDEMİR, yıllar içinde Türkiye sanayinin önemli yatırımlarını gerçekleştiren, teknolojisini yenileyen, 43 yıllık mühendislik, bilgi birikimi ve yönetim tecrübesiyle bir dünya şirketi haline dönüştü. Grubumuzun OYAK ailesine katılması ise tarihimizin en önemli gelişmesidir. Nitekim bugün bulunduğumuz nokta, devirden hemen sonra başlatılan stratejik yeniden yapılanma çalışmalarının bir eseridir. ERDEMİR Genel Müdürü olarak paylaşmak istediğim temel yaklaşım, 'Geleceğimizi kendi ürettiğimiz bilgi ve teknolojilerle inşa etmeye başladığımızın' mesajını vermektir. 6 Mayıs 2008'de sadece 22 günde devreye alınan yüksek fırınımız, 43. yaş günümüzü taçlandırmıştır. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras budur" dedi.

Konuşmaların ardından şirkette 10, 15 ve 20. hizmet yılını dolduranlara ödülleri verildi. Tören, Göztepe Tesisleri terasında verilen öğle yemeği ile sona erdi.

(BA-ET-CC-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erdemir'de Yeni 'Yüksek Fırın Ayşe' Faaliyete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement