Manisa'da Ferrero Çikolata Fabrikası Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Manisa'da Ferrero Çikolata Fabrikası Açıldı

Manisa\'da Ferrero Çikolata Fabrikası Açıldı

Dünya çikolata sektörünün liderlerinden Ferrero'nun Türkiye'deki ilk yatırımı fabrika, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle açıldı.

08.09.2013 17:29  Güncelleme: 09:23

Dünya çikolata sektörünün lider firmalarından Ferrero'nun Türkiye'deki ilk yatırımı olan Manisa'daki fabrika, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle açıldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 milyon lira yatırımla yapılan fabrika, 200 kişiye istihdam sağlayacak ve Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi markalı çikolatalar üretilecek.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İtalya Ekonomi Geliştirme Bakan Yardımcısı Carlo Calenda, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut, Ferrero Türkiye Başkanı ve İtalya eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Ferrero Güney Avrupa Bölge Direktörü Marco Capurso, Ferrero Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Renato Dannave üst düzey protokolle fabrika çalışanları aileleriyle katıldı.

ARINÇ: YA DÜŞMANLARIMIZ İTALYANLAR OLSAYDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Ferrero firmasının mesir festivali törenlerinde Manisa'yı tanıdığını ve yatırım merkezi olduğunu gördüklerini dile getirdi. Fabrikanın temel atma törenine de katıldığını hatırlatan Arınç, "İtalya'nın değerli yatırımcıları ve sanayicileri Manisamızı seçtiler, organize sanayi bölgemizde 22 bin metrekarelik alanda 300 milyon liralık bir yatırım yaptılar. Bu Türkiye için büyük bir mutluluk Manisa için büyük bir kazançtır" dedi.

Manisa'nın kurtuluşunun 91'inci yılının kutlandığını ifade eden Arınç, konuşmasında İtalya'da yaşadığı bir anıyı anlattı. Arınç, şunları söyledi:

" Meclis Başkanı'yken İtalya ziyaretimde Meclis Başkanı çok güzel bir salonda bize yemek verdi. Yemekten sonra salondaki tablolara göz gezdirirken Meclis Başkanı birinin önüne geçti ve görmemi istemedi. Daha çok merak ettim, 'Hayır mutlaka görmem lazım' dedim. Bizim İnebahtı bozgununu tablo haline getirmişler. Biz İnebahtı'yı da biliriz Akdeniz'i göl haline getirdiği günleri de çok iyi biliriz. Şimdi düşündüm bugün Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşu. ya düşmanlarımız İtalyanlar olsaydı. Biz bu açılışı yaparken böyle bir paradoksu yaşamış olacaktık. Çok şükür İtalya ile siyasi ve ekonomik ilişkilerde çok iyiyiz. İtalyan halkı ile Türk halkı arasında sıkı bir dayanışma var. Avrupa Birliği sürecinde en büyük desteği İtalya'dan gördük. Bu yatırımlar bizi birbirimize daha çok bağlıyor. Geçmişte kalan düşmanlıklar, işgaller bir tarafta kaldı. Artık itibarlı bir Türkiye ve itibarlı bir İtalya var. Bize düşen ilişkileri geliştirmek için neler yapabileceğimizi konuşmaktır. Akdeniz ülkesiyiz, birbirimize çok benzeriz" diye konuştu.

Ferrero Grubu tarafından kurulan fabrikanın istihdam sağlayacağına vurgu yapan Arınç, "Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor. En son büyüme hızımız yüzde 2.5. Bu geçmiş yıllarda yüzde 9'u buldu. Özellikle global krizin etkisiyle büyüme hızı eksiye düşen Avrupa ülkesinin yanında Türkiye'nin artılarda olması ihracatımızın 155 milyar doları bulması takdir edilmeye değerdir. İşsizlikte tek haneli rakamlara düşmek takdir edilmeli" dedi.

EŞİ DE NUTELLA'CI

Başbakan Yardımcısı Arınç, torunlarına Ferrero Grubu'nun ürünlerinden aldığını belirtip, "Ben torunlarıma alışveriş yaparken bunlardan alıyorum. Süt dilimi dediklerinde ben nerden çıktı demiştim, meğerse böyle bir marka varmış. Nutella'yı sadece çocuklar sevmiyor, bizim hanım bile yiyor. Kaliteli ürün her zaman takdir edilir. Kaliteden sapmayacaksınız" dedi.

DİĞER KONUŞMALAR

Ferrero Türkiye Başkanı Carlo Marsili de konuşmasında, Türkiye'nin Ferrero Grubu ve Ferrero Ailesi için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Dünya genelinde 19'uncu fabrikayı Türkiye'de açmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Marsili, "Ferrero Grubu olarak yaklaşık 70 yıllık tecrübeyle en üst kalitede ürünler sunuyoruz. Bu gurur duyduğumuz ve tüketicilerimizin beğenisi ile taçlanan bir başarı. Ferrero Ailesi bugüne kadar üretim noktalarına karar verirken büyük hassasiyet gösterdi. Türkiye'ye olan güvenle, Manisa'da fabrika kurma ve yatırım yapma kararı aldılar. Yıllarca kurduğumuz hayal artık gerçeğe dönüştü. Manisa, Ferrero Grubu'nun gözbebeği olacak ve üretimimizde dünyanın her noktasında sunduğumuz kalite standartlarında en iyi ürünleri Türkiye pazarına sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Törende konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yatırımın hem ülke hem de Manisa için önemli olduğunu belirterek, "Bu yatırımla daha fazla üretilecek ve daha fazla katma değer sağlanacak. Manisa bu yatırımlarla sanayileşen iller arasında değerini arttırıyor" dedi. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Manisa'nın sanayide zirveleşmiş bir kent olduğunu ifade edip, "Ferrero Manisa'nın marka değerlerinden ilham alıp kendini geliştirecek, karşılıklı istifadeler en üst düzeyde olacak."

Açılışta konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç'a 5 kilogramlık Nutella hediye edildi ve fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Manisa'da Ferrero Çikolata Fabrikası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement