Fiyatlar Düştü, Otomobil Satışları Patladı - Son Dakika
Ekonomi

Fiyatlar Düştü, Otomobil Satışları Patladı

Fiyatlar Düştü, Otomobil Satışları Patladı

Piyasalar ABD Kaynaklı Belirsizlikler ve Ekonomik Gerileme Korkuları ile Uğraşırken, Otomobil Satışları Beklenmedik Bir Artış Gösterdi.

07.02.2008 12:57

Piyasalar ABD kaynaklı belirsizlikler ve ekonomik gerileme korkuları ile uğraşırken, otomobil satışları beklenmedik bir artış gösterdi.

Firmaların arka arkaya düzenlediği kampanyalar ile ocak ayındaki otomobil satışları geçen senenin aynı ayına göre tam yüzde 37.8 oranında yükseldi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, ocak ayında binek ve hafif ticari araç toplam pazarı 31 bin 101 adet oldu. Ocak ayında binek otomobil satışları 18 bin 162 adet, hafif ticari araç satışları da 12 bin 939 adet olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk ayında 2007 ocak ayına göre yaklaşık 8 bin fazla araç satılmış oldu.

Geçen yılın Ocak ayı binek otomobil satışlarına göre yüzde 37,8 artış, hafif ticari araç satışlarına göre de yüzde 30,3 artış görüldü. Toplam satışlarda ise yüzde 34,6 artış oldu.

KAMPANYALAR VE İNDİRİMLER SATIŞLARI ARTIRDI

Açıklanan rakamları hurriyet.com.tr'ye değerlendiren ODD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Mazda Motor Türkiye'nin patronu Yüksel Mermer, otomobil fiyatlarının çok alt seviyelere indiğini ve firmaların düzenlediği kampanyaların, faizsiz satışların ve indirimlerin  satışları artırdığını belirtti. Türkiye'de bin kişiye 85 otomobil düştüğünü, Avrupa'da ise bu rakamın 400 olduğuna işaret eden Mermer, "Biz hala çok gerideyiz" dedi.

2008 yılı için olumlu beklentiler içerisinde olduklarını kaydeden ermer, geçen sene yüzde 4.4 azalan satışların bu yıl yeniden artışa geçeceğini söyledi. Mermer, dövizde hızlı bir artış olmazsa geçen sene 595 bin adet olan toplam pazarın bu yıl 640 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK FORD SATILIYOR

Türkiye'de geçtiğimiz yıl en çok satılan araç Ford oldu. 595 binlik toplam pazarda Ford 101.6 bin adet satış gerçekleştirdi. Onu Renault 82.7 bin, Fiat 77 binlik satışla izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Fiyatlar Düştü, Otomobil Satışları Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement