Fransız Kablocu 'Altyapı'yı Gördü Avrupa'dan İki Fabrikasını Getirdi - Son Dakika
Ekonomi

Fransız Kablocu 'Altyapı'yı Gördü Avrupa'dan İki Fabrikasını Getirdi

Fransız Kablocu \'Altyapı\'yı Gördü Avrupa\'dan İki Fabrikasını Getirdi

Yıllık 7 Milyar Euro Cirosu Bulunan Fransız Kablo Üreticisi Nexans, Denizli ve Tuzla'daki Fabrikalarına Son Üç Yılda Yaptığı 30 Milyon Dolarlık Ek Yatırımın Ardından, İrlanda ve İngiltere'deki Üretim Hatlarını da Türkiye'ye Taşıdı.

08.07.2009 02:28

Yıllık 7 milyar Euro cirosu bulunan Fransız kablo üreticisi Nexans, Denizli ve Tuzla’daki fabrikalarına son üç yılda yaptığı 30 milyon dolarlık ek yatırımın ardından, İrlanda ve İngiltere’deki üretim hatlarını da Türkiye’ye taşıdı.

Nexans’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Frederic Vincent, "Enerji ve data kablolarındaki üretimi yaygınlaştırmak için İngiltere ve İrlanda’da bulunan üretim hatlarını, Türkiye’de faaliyette olan Denizli ve Tuzla fabrikalarımıza taşıdık. Böylece satış hacminde 50 milyon dolarlık artış sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

27 milyon Euro’luk kár

Enerji şebekeleri, demiryolu hatları, telekom ağları, inşaat, petrol ve doğalgaz gibi sektörlere 39 ülkede kablo üretimi yaptıklarını belirten Vincent, "Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde faaliyette bulunan 10 fabrikamızın, 2’si Türkiye’de. Bunlar için 30 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2008’de bu bölgede 27 milyon Euro’luk işletme kárı sağladık. Kárın yüzde 38’i Türkiye gerçekleşti" dedi.

Satın almalarla büyüyor

Vincent, şirketin halka açıldıktan sonra satın almalar ve konsolidasyonlarla büyüdüğünü belirtti ve şunları söyledi: "Satın almalar yoluyla ciromuzu 1 milyar Euro oranında artırdık. Türkiye’deki şirketlerle de ilgileniyoruz. Türkiye’den, başta İngiltere, Irak, Rusya, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere, dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyoruz. Türkiye’de elde ettiğimiz 284 milyon dolarlık satışın yüzde 50’si ihracattan geliyor."

Türkiye’de rüzgár enerjisi için nakil hatları da üretebiliriz

RÜZGAR enerji santralları alanında önemli bir deneyime ve teknolojiye sahip olduklarına da değinen Frederic Vincent, "Rüzgar türbinlerine yönelik bağlantı kablolarını döşüyoruz. Ayrıca türbinlerde üretilen elektriğin de genel enerji hatlarına aktarılmasını sağlayan nakil hatlarını kuruyoruz. Şu anda bu kabloların üretimi Avrupa’da yapılıyor. Türkiye’de rüzgar enerjisinin toplam enerji üretimindeki payı artarsa bu kabloların Türkiye’de üretimine de geçebiliriz" dedi.

Türkiye’de 9 milyon Euro’luk kontrat

NEXANS Türkiye Genel Müdürü Nursel Aydıntuğ ise, altyapı çalışmalarının Türkiye faaliyetlerinin yüzde 53’ünü kapsadığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Enerji şebekeleri, demiryolu hatları, telekomünikasyon ağları ve havalimanlarına özel kablolar üretiyoruz. Türkiye’de metro ve hafif raylı sistemler gelişiyor, buralarda bizim ürünlerimizin kullanımları ön plana çıkacak. Türkiye’deki projelerdeki projelerde 5 milyon Euro’su Marmara’yla olmak üzere toplamda 9 milyon Euro’luk kontratımız var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Fransız Kablocu 'Altyapı'yı Gördü Avrupa'dan İki Fabrikasını Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement