Girişimci Kadınlar - Son Dakika
Ekonomi

Girişimci Kadınlar

Girişimci Kadınlar

İzmir Valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın İzmir'in Girişimci Kadınları İçin Hazırladığı Proje İçin İlk Adımlar Atıldı.

29.09.2009 01:41  Güncelleme: 16:57

İzmir Valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın İzmir’in girişimci kadınları için hazırladığı proje için ilk adımlar atıldı.

İZMİR Valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın İzmir’in girişimci kadınları için hazırladığı proje Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenen bir toplantıyla açıklandı. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi katıldı. Ülkemizde kadın çalışmasının özendirilmesi ve özellikle kadınların girişimci olarak iş hayatına atılmalarının sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar şunları söyledi:

Şirketleşme eğitimi

“İzmir’de yaşayan eğitimli kadın sayısı Ege Bölgesi’nde yaşayan toplam eğitimli kadın sayısı toplamının yüzde 54’ünü, Türkiye genelinin yüzde 9’unu oluşturmaktadır. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, valilik ve Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığı ile Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından Girişimci Kadınlar Projesi yürütülmeye başlandı. Bu proje kadınların bir araya gelmeleri, üretmeleri, istihdam yaratmaları ve ekonomik açıdan daha etkin konuma gelmeleri için kooperatif, dernek ve şirket oluşumu süreçlerine yönlendirmeleri hedeflenerek hazırlanmıştır. Proje kapsamında İş Kadınlarından 30, sivil toplum kuruluşlarından 30, ev kadınlarından 40 katılımcının seçileceği projede katılımcıların 25-50 yaş arasında, en az lise mezunu olmaları temel kriter olarak dikkate alınacaktır. Katılımcılara dernekleşme, şirketleşme ve kooperatifleşme eğitimleri verilecek. Dokuz ay sürecek projenin üçüncü ayı olan ekim ayından itibaren kooperatif, dernek ve şirket yapıları konusunda eğitimler verilecektir. Proje hakkında bilgi ve başvuru formları www.ebso.org.tr sitesinde yer almaktadır.”

Sosyal bİr sorumluluk

Bu projenin İzmir’in kadın dostu kent olarak önemli bir adım olduğunu belirten İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, “İzmir Valiliği olarak İçişleri Bakanlığının BM ile yapttığı proje içinde kadın ve kız çocuklarının insan haklarını geliştirme projesini yürütüyoruz. Amacımız, kadın ve kız çocuklarının insan hakları bağlamında pozitif ayrımcılık içinde farkındalılığını oluşturmak, istihdam ve müteşebis girişimlerini arttırmak. Girişimci Kadınlar projesiyle kadının istihdam ve kadının iş hayatına yönelik kalıcı girişimleri EBSO ile birlikte hayat buluyor. EBSO’nun bu projesiyle kadınlara yönelik sosyal sorumluluk görevimizi sergilemiş oluyoruz” dedi.

Destekçiyiz

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu, “Türkiye’de kadınlarımızın ancak dört bir oranında çalışma hayatında görmekteyiz. AB ve ABD’de bu oran iki de bir. Türkiye’de kadınlarımız kırsal kesimlerde ücretsiz aile işcisi olarak çalışmakta. Hepimize bu anlamda büyük görevler düşüyor. İZSİAD olarak bu projeye destek vereceğiz” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Girişimci Kadınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement