Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO)
Başkanı Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır
ve beraberindeki heyet Isparta Ticaret Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette ATSO'dan destek isteyen Başdeğirmen, Isparta'nın Antalya'nın arka bahçesi olarak görüldüğüne dikkat çekti.
Arka bahçeye dönüp bakılmadığına işaret eden Başdeğirmen, "Sizi en güçlü komşumuz olarak görüyoruz. BAKA'da da 3 yıl beraberliğimiz var.
Antalya, Isparta ve Burdur. Bu illerin arasında en gelişmiş il olarak Antalya'yı görüyoruz. O yüzden her zaman için başkanımızdan ve sizlerden bizlere her zaman destek vermenizi talep etmiştik. Bugün burada olmanız bize bir güç verdi. BAKA iller arası gelişmişliği dengelemek için kurulmuş bir ajans. Bizim kalkınmamız için gerekli olan birçok şey var. Antalya, Isparta ve Burdur beraber görüldüğü için bizde güçlü görülüyoruz. Bunu da Isparta'ya vereceğiniz desteklerle bu durumu aşacağımıza inanıyorum. Havaalanına destek istemiştim sizlerden. Hep sizlerin arka bahçesi olarak gördük Isparta'yı. Ama Döşeme altı organize sanayideki toplantı da şunu söyledim arka bahçenizdeyiz ama dönüp de arka bahçenize bakmıyorsunuz. Lütfen bize de bakın. Bizi de değerlendirin, bize de güç verin demiştim. Bundan sonraki bu çalışmalarımızda bu gücü alacağımızın inancındayım" diye konuştu.
TOROSLARIN ÖNÜNDE SIKIŞMIŞ BİR KENTİZ
Isparta'yı arka bahçe olarak görmediklerine değinen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, "Burası bir kere arka bahçe değil. Biz sınırları BAKA olarak görüyoruz. Antalya'nın bir il sınırı yok. Biz kaldırdık o sınırı. Bu burdur için de geçerli. Torosların önünde sıkışmış bir kentiz. Bizim hinterlandımız Antalya, Isparta, Burdur" dedi.
ULAŞIM ZENGİNLİĞİNDEN FAYDALANMALIYIZ
Bölgenin öncelikli sorununun ulaşım olduğunu açıklayan Budak, "1 saatlik mesafe Antalya. Havaalanı ile ilgili başka bir şeyin yapılması lazım. Buradan mutlaka Antalya'nın zenginliğini bu bölgeye taşımak gerekiyor. Bu nedenle ulaşım ağının zorlanarak istenmesi lazım. Konya'ya 2011 yılında hızlı tren geldi hemen yanımız Konya. 2016 yılında Afyon planlandı. Afyon'a gelecek. Afyon ve İzmir'e gidecek bu hat. Konya, Eskişehir, Afyon, Denizli diye gidiyor. Hattın altındaki kentler ulaşım zenginliğinden faydalanamayacak kentler. Bunlar Antalya, Isparta, Burdur. O zenginliğin içine burada bir havaalanı var. 20 milyon kapasiteli Antalya var. Kapasite dolacak. Burada bir isyan var. Bölgeyi göz ardı etmeyin. Katma değer kazandıran bir bölge burası.
Bu ekonomik zenginliğin taşınması lazım. Anadolu'nun zenginliğinin de bu bölgeye taşınması lazım.
Bizim ana problemimiz ulaşım. Bu ulaşım işini çözmek lazım. Hızlı tren hattının her iki taraftan gelmesi gerekir" görüşlerine yer verdi.
HELVAYI BERABER KARACAĞIZ
Ardından Antalya da büyük bir tüketim potansiyelinin var olduğunu bildiren Budak, "Antalya'da yumurta'dan perdeye kadar, metalden ahşaba kadar o kadar çok ihtiyaç var ki.
Bu ihtiyaçların tamamının aslında iyi bir entegrasyonla bölgede üretilmesi ve o entegrasyonu sağlaması gerekiyor. 58 bin Isparta kütüğünde kayıtlı Ispartalı Antalya da yaşıyor. Ama hala Isparta kütüğünde. Önemli bir sermaye Antalya'ya hareket etti. O sermayenin anavatanına dönmesi gerekiyor.
Birlikte kol kola üretmek var. Ürettikçe biz ülkemizi zenginleştireceğiz. Zenginleştikçe demokrasimiz daha iyi noktalara gidecek. Bizden sonraki nesillere zengin bir bölge zengin bir ülke bırakacağız. El ele kol kola bundan sonra devam edeceğiz. Un var şeker var, yağ var, helvayı da biz yaparız. Helvayı beraber karmak zorundayız" açıklamalarında bulundu.
VALİ OĞUZ'A ZİYARET
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yönetimleriyle birlikte Isparta Valisi Memduh Oğuz'u da ziyaret ettiler. Ziyarette bölge tarımına ilişkin açıklamalarda bulunan ATB Başkanı Ali Çandır, turizmin lokomotifi olan Antalya'nın tarım üretiminde de öncülük görevi üstlendiğini söyledi. Kış aylarında Antalya'da yaz aylarında da Isparta ve Burdur'da çok önemli tarım üretimi yapıldığını ve bölgenin bu şekilde bir birini tamamladığını kaydeden Çandır, tarım alanlarının imara açılması tehlikesinin üretime negatif olarak etki yaptığını söyledi. Bölgenin bir bütün halinde tarım, turizm, ticaret, taşımacılık ve teknoloji alanlarında gelişmesini arzuladıklarını belirten Başkan Çandır, her ilin kendine has avantajları olduğunu söyledi.
Bölgenin kalkınmasında birlikte hareket etmenin önemine değinen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise, bölge illeri olarak desteklenmesi gereken farklı özelliklerin olduğunu belirtti. Bölgenin üniversiteler bölgesi olmasının ana düşünceleri olduğunu ifade eden Başkan Budak, bu manada 'İlim Şehri Isparta' projesinin hem Isparta açısından hem de bölge açısından önemli olduğunu belirterek, kent yaşayanlarının kentleriyle gurur duymasının o kentte yapılanlara bağlı olduğunu söyledi. Ziyaretin ileriye yönelik beraber olma, güçleri birleştirme ve güzellikleri paylaşma anlamı taşıdığını belirten Vali Oğuz, bencillikten uzak, kollarını biraz daha geniş açan ve herksi kucaklayan, olacaksa beraber olsun niyetiyle yapılmasının ziyareti daha anlamlı hale getirdiğini söyledi. - ISPARTA
Son Dakika › Ekonomi › Helvayı Beraber Karmak Zorundayız - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?