İmzalar atıldı! Dardanel, Yunan rakibini resmen satın aldı - Son Dakika
Ekonomi

İmzalar atıldı! Dardanel, Yunan rakibini resmen satın aldı

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ'nin Yunanistan'ın en büyük dondurulmuş balık üreticisi G. Kallimanis S.A.'yı almak için bir süredir devam ettirdiği görüşmeler tamamlandı. G. Kallimanis'in Dardanel bünyesine geçmesini kapsayan sözleşme resmen imzalandı. Şirket, KAP bildiriminde de bulundu.

02.07.2021 09:11  Güncelleme: 09:15

Türkiye'nin en büyük dondurulmuş balık üreticilerinden Dardanel, Yunanistan'ın en büyük, Avrupa'nın ise sayılı dondurulmuş balık üreticileri arasında yer alan G. Kallimanis S.A.'yı satın alarak, yurtdışında önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ, G. Kallimanis S.A. şirketinin devrini sağlayan alacak devir anlaşmasını resmen imzaladı.

KAP'A RESMİ AÇIKLAMA YAPTILAR

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İktisadi bütünlük içerisindeki varlıkları devralınacak G. Kallimanis S.A. şirketinin yaklaşık 63,2 milyon avro tutar ile borçlusu bulunduğu mali kurumlar (NBG, Alpha Bank, Cairo No.3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Piraeus Bank ve ABC Factors) ile şirketimiz arasında yapılan, bu kurumların Kallimanis firmasından olan alacaklarının teminatları ile beraber tarafımıza 6 milyon avro ödeme karşılığında devrini sağlayan alacak devir anlaşması imzaya açılmış ve tarafımızca imzalanmıştır" .

İmzalar atıldı! Dardanel, Yunan rakibini resmen satın aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İmzalar atıldı! Dardanel, Yunan rakibini resmen satın aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Mahir Tunç: anladık !!! neden bu kadar büyüttünüz sanki yunanı işgal etti 10 41 Yanıtla
    yozgatlı : arkadaş yunanlı galiba daralmış türk firmasının başarılı bir iş yapmasına. satsalardı bas bas bagırırdınız satılıyorrrrrrr diye 18 1
  • Ali Kublay: Eğer o firma dardaneli alsaydimemlekette nasıl bir hava eserdi aceba 4 0 Yanıtla
  • hasan tugra: Gerekirse yunanda işgal edilir. Sen niye rahatsız oldunki türk şirketinin yunan şirketini satın almasından. İçimizdeki hainler. 2 1 Yanıtla

Advertisement