Irak'ta yaşanan elektrik kesintisine bağlı radar arızası yaşandığı, bu nedenle hava sahasının kapandığı, arızanın giderildiği ve 2 saat içinde uçuşların yeniden başlayacağı bildirildi.
Türk Hava Yolları (THY) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden AA muhabirine yapılan açıklamada, Irak genelinde meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı radar arızasının yaşandığı belirtilirken, radar arızası nedeniyle Irak hava sahasının tüm ülkelerin uçuşlarına kapandığı ifade edildi.
Elektrik kesintisine bağlı radar arızasının bir süre önce giderildiği ve yaklaşık 2 saat içinde uçuşların yeniden başlayacağının kaydedildiği açıklamada, Irak hava sahasında bulunan THY'nin Süleymaniye, Erbil, Basra, Musul ve Bağdat seferlerinin de öğleden sonra Türkiye'de olacakları ifade edildi.
Muhabir: Arife Yıldız Ünal
Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA
Son Dakika › Ekonomi › Irak Hava Sahasının Türkiye'ye Kapandığı İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.