İşsiz Kadınlar İçin Özel Proje - Son Dakika
Ekonomi

İşsiz Kadınlar İçin Özel Proje

İşsiz Kadınlar İçin Özel Proje

Bornova Belediyesi Tarafından Hazırlanan, Türkiye Tekstil Hazır Giyim, Deri Sanayi ve Tasarım Araştırma Geliştirme Vakfı (Targev) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin İşbirliği ile Hayata Geçirilen Organik Oyuncak Üretimi Projesi Basına Tanıtıldı.

04.09.2009 02:30

Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan, Türkiye Tekstil Hazır Giyim, Deri Sanayi ve Tasarım Araştırma Geliştirme Vakfı (TARGEV) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirilen Organik Oyuncak Üretimi Projesi basına tanıtıldı.

Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç, ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, Eski Milletvekili Türkan Miçooğulları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında değerlendirilen ve 74 prje içinden birinci olarak seçilen projenin, organik üretimin yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayacağı belirtildi.

Kadınlara istihdam yaratılacak

Bornova’da sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemek ve kadınları iş hayatına kazandırmak için oluşturulan projeye 18- 45 yaş arası 60 işsiz kadın katılacak. Kurs bitiminde başarılı olan 27 kadına İl Özel İdaresi’nin desteği ile dikiş makinesi hediye edilecek. En az 3 kursiyere istihdam sağlanacak. Kadınlar, altı ay boyunca haftada 3 gün sürecek olan eğitim kurslarında atölye ve dikiş eğitimleri alacak. Üretilen oyuncaklar yurt çapında düzenlenecek oyuncak yarışmalarında sergilenecek ve satışa sunulacak. İşsiz kadınlar 11 Eylül 2009 tarihine kadar Bornova Belediyesi, TARGEV ve ÇYDD şubelerine başvurabilecek. Projenin maliyeti 137 bin 630 TL olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İşsiz Kadınlar İçin Özel Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement