İstanbul Havalimanı'ndan Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel reklam filmi - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Havalimanı'ndan Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel reklam filmi

İstanbul Havalimanı\'ndan Cumhuriyet\'in 100. yıl dönümüne özel reklam filmi

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla özel bir reklam filmi yayımladı. Film, Türk halkının bağımsızlık mücadelesini vurgulayarak, geçmişle bugünün kesiştiği bir hikayeyi anlatıyor. İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle birlikte tüm televizyon, dijital ve sosyal platformlarda izleyicilerle buluşan film, Cumhuriyet'in önemini vurguluyor.

27.10.2023 14:11  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın hazırladığı Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kapsamında verilen bağımsızlık mücadelesine vurgu yapan reklam filmi tüm televizyon, dijital ve sosyal platformlarda yayına girdi.

Geçmişle bugünün kesiştiği reklam filmi, 1922 yılında Antep, Maraş ve Urfa'dan vatanı savunmaya giden üç gencin evlerine, sevdiklerine, memleketlerine vedasıyla başlıyor. Kulaklarında bir melodi, ayaklarında ritim olan bu gençler, cephede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında mücadele veriyor. Filmin devamında ise, İGA İstanbul Havalimanı'nda babasının elini tutarak oturan küçük bir kız çocuğu, filmin başında askerlerin de kulağında olan melodiyi duyuyor, ayağıyla ritme eşlik ediyor. Ardından başını kaldırıp uçuş bilgi ekranına bakan küçük kız, önce Maraş, Antep ve Urfa isimlerini, sonra da bu şehirlerin isimlerine Kahraman, Gazi ve Şanlı unvanları eklenerek değiştiğini görüyor. Temposu artarak devam eden müziğin peşinden koşan kız, kalabalıkları aşarak ulaştığı yerde bayraklar ve posterler arasında Cumhuriyet Senfonisi'ni duyuyor. Film, "İlk günkü bağımsızlık mücadelesi hala kulaklarda çınlarken milletçe yüzyılda bestelediğimiz bu Cumhuriyet Senfonisi'nde sen de çok değerli bir notasın" mesajıyla sonlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Havalimanı'ndan Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel reklam filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement