İstanbul Yay Platformu Sanayi ile Üniversite Arasında Köprü Olacak - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Yay Platformu Sanayi ile Üniversite Arasında Köprü Olacak

Yay Platformu sanayi ile üniversite arasında köprü olacakİSTANBUL, (DHA)- SANAYİ kuruluşlarının yüksek katma değerli üretim yapmalarını ve teknolojideki rekabetlerini artırmalarını destekleyen 'Yenilikçi Ara Yüz Yapıları (YAY) Platformu', projenin iştiraklerinden İstanbul Kültür...

25.12.2018 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yay Platformu sanayi ile üniversite arasında köprü olacak

İSTANBUL, (DHA)- SANAYİ kuruluşlarının yüksek katma değerli üretim yapmalarını ve teknolojideki rekabetlerini artırmalarını destekleyen 'Yenilikçi Ara Yüz Yapıları (YAY) Platformu', projenin iştiraklerinden İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tanıtıldı. İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Sarıer, "Projenin amacı, sanayici ile üniversitede yaratılan bilgiyi bir araya getirebilecek bir ara yüz yaratmak" dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) iştirakçileri arasında yer aldığı 'Yenilikçi Ara Yüz Yapıları (YAY) Platformu' tanıtıldı. İKÜ Ataköy Yerleşkesinde bulunan Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına, İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Sarıer, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, projenin iştiraki kuruluşların temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİ VE GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLACAK

Türkiye'nin kalkınması adına bilgi ile ihtiyacın bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nihal Sarıer, "Projenin amacı, esas olarak sanayici veya çeşitli iş kollarıyla üniversitede yaratılan bilgiyi bir araya getirebilecek bu uygulamayı sağlayabilecek bir ara yüz yaratmaktır. Ülkemizin en önemli eksikliklerinden bir tanesi bilgi ile ihtiyacın bir araya gelmesinde yaşanan zorluklardır. Bu manada bu projenin bir kullanıcı ara yüzü olacağını ve öğrencilerimize, girişimcilere destek sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmek adına birçok projeye imza attıklarının altını çizen Prof. Dr. Sarıer, "Bunu yarışmalar ya da bitirme projeleri yöntemiyle yapıyoruz. Mühendislik Bölümünde çok kıymetli bitirme projesi çalışmaları var. Bunu pek çok kamu ve özel sektörde uygulamaya almıştık. Teknoloji Destek Birimi'nde öğrencilerin buluşları ödüllendirilmektedir. Bu platform, öğrencilerin güzel projeleri var hayata geçmesi adına destek olacaktır" ifadelerini kullandı.

HEDEF ÖĞRENCİLERİN FİKİRLERİNİ SANAYİYE AKTARMAK

Prof. Dr. Hamit Serbest ise YAY projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Bu, yenilikçi arayüz yapılar. Arayüz yapı dediğiniz de üniversite, sanayi, girişimci arasındaki tüm ilişkileri yöneten sağlayan kolaylaştıran bir yapı diyoruz. Bu projede oldukça geniş bir yapı var. İçinde üniversiteler, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi, TEKNOPARK İstanbul, ayrıca iki tane de Ar-Ge merkezi var. Bunların hepsi farklı farklı nitelikte yapılar. Ülkenin genel durumunu düşündüğümüzde derdimiz katma değeri yüksek ürün üretebilmek. Öğrencilere ne getirecek diye sorarsanız, öğrenciler dinamik bilginin sahibi olan kitledir. Bizim bu gençleri uygun bir motivasyonla bu çalışmalara yönlendirmemiz ve onlardan çıkacak fikirleri de uygun şekilde değerlendirerek yerleşik sanayimize aktarmanın yolunu bulmamız gerekiyor. Gençlerin meraklı olması gözlem yapabilmesi lazım. İcat çıkarma sözüne de itibar etmemeleri gerekiyor."

YAY PROJESİ HAKKINDA

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından 'Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı' kapsamında desteklenen bu yeni proje sayesinde üniversiteler ve teknoparklar bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri, sanayi Ar-Ge Merkezleri gibi farklı oluşumlardaki ara yüz yapılarının işlevselliklerinin, kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Bu amaca yönelik oluşturulan işletme modeli ile verimliliğin de artacağı öngörülüyor. Marmara Üniversitesi'nin yürütücülüğündeki YAY Platformu'nda, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin ve Sabancı üniversitelerinin Teknoloji Transfer Ofisleri, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) yer alıyor.

(Tür: İstanbul)

İstanbul Yay Platformu Sanayi ile Üniversite Arasında Köprü Olacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Yay Platformu Sanayi ile Üniversite Arasında Köprü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement