İtalyan Ticaret Odası Derneği, Kocaeli'de temsilcilik açtı - Son Dakika
Ekonomi

İtalyan Ticaret Odası Derneği, Kocaeli'de temsilcilik açtı

İtalyan Ticaret Odası Derneği, Kocaeli\'de temsilcilik açtı

Türkiye'de 600'ün üzerinde üyesi bulunan İstanbul merkezli İtalyan Ticaret Odası Derneği, ikinci temsilciliğini sanayi kenti Kocaeli'de açtı.

19.09.2019 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 600'ün üzerinde üyesi bulunan İstanbul merkezli İtalyan Ticaret Odası Derneği, ikinci temsilciliğini sanayi kenti Kocaeli'de açtı.

Kocaeli Sanayi Odası ile dernek yetkilileri arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, hayata geçirilen İtalyan Ticaret Odası Derneği Kocaeli Temsilciliği ofisi törenle hizmete girdi.

Törene, İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve İtalyan Ticaret Odası Derneği Başkanı Livio Manzini katıldı.

Manzini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara ve Kocaeli'deki İtalya'yla ilgisi olan şirketleri derneğe davet ettiklerini belirterek, şu anda üye sayılarının 600'ün üzerinde olduğunu söyledi.

Hedeflerinin İtalya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Manzini, şöyle konuştu:

"Dernek olarak İtalya'da iş yapmak isteyen Türk firmalarıyla Türkiye'de iş yapmak isteyen İtalyan firmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. 'B2B' aktivitelerimiz oldukça kuvvetli. Yani İtalya'dan Türkiye'ye iş yapmak isteyen firmalar geldiğinde onlarla beraber çalışabilecek firmaları buluyoruz. Toplantılar organize ediyoruz. Keza Türkiye'den ürettikleri ürünleri satmak için İtalya'daki fuarlara katılmak isteyen firmalara yardımcı oluyoruz."

"Türkiye'nin en sanayileşmiş ili Kocaeli"

Manzini, Türkiye ile İtalya arasında 20 milyar dolarlık kuvvetli ve dengeli bir ticaret hacmi olduğunu belirterek, Türk firmalarının İtalyan firmalarının tedarik zincirlerinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en sanayileşmiş ilinin Kocaeli olduğuna işaret eden Manzini, şöyle devam etti:

"Kişi başına düşen gelir en yüksek il Kocaeli. Kocaeli'de önemli bir yabancı yatırım var. Kocaeli'de 30'a yakın İtalyan firması iş yapıyor. Yatırımları başka ülkeler üzerinden yapan firmaları eklersek herhalde bu sayı Almanya'dan sonra ikinci sırada. Bu bakımdan Kocaeli'de bir temsilciliğimizin olması gerekiyordu. İtalya'dan Türkiye'ye gelip yatırım yapmak isteyen firmaların belki gelip bakacakları ilk yerlerden biri Kocaeli olacaktır."

"Türkiye'nin bir potansiyeli var"

Türkiye'de yatırım yapma açısından ekonomideki kısa vadeli iniş-çıkışların o kadar önemli olmadığını vurgulayan Manzini, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bir potansiyeli var. Benim mesela sektörüm ambalaj sektörüdür. Ambalaj deyince tüketime bakıyoruz. Ev bakımı, kişisel bakım, gıda gibi ürünlere hitap ediyoruz ve orada kişi başına düşen tüketim miktarlarını Avrupa'daki ülkelerle kıyasladığımız zaman daha çok kat edeceğimiz bir yol var, artı nüfus artışı var. Burada gelişen bir piyasa var, halen tüketime baktığımız zaman ortalama çok daha yüksek bir noktaya gidecek. Dolayısıyla 'Türkiye'de yatırım yapılır mı, yapılmaz mı?' sorusunun bile sorulmaması lazım."

Manzini, İtalya'nın Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük sanayi ülkesi olduğunu ifade ederek, marka yaratmaya özen gösterip İtalyan firmalarının tedarik ve değer zincirinden daha fazla pay alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İtalyan Ticaret Odası Derneği, Kocaeli'de temsilcilik açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement