Ekonomi Bakanlığı; Çin Halk Cumhuriyeti, Endonezya ve Malezya menşeli "poliester tekstüre iplikler" ile Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "kurşun kalemler ve kurşun boya kalemleri"nin ithalinde halen uygulanmakta olan dampinge karşı önlemin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı gerekçesiyle nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.
Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin iki tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, yerli üretici Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılan ve diğer yerli üreticiler Polyester Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim AŞ (Polyteks), SASA Polyester Sanayi AŞ (SASA) ve Sentetik İplik Fabrikaları AŞ (SİFAŞ) tarafından da desteklenen başvuruda; Çin Halk Cumhuriyeti, Endonezya ve Malezya menşeli "poliester tekstüre iplikler" ithalinde halen uygulanmakta olan dampinge karşı önlemin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı gerekçesiyle bir nihai gözden geçirme soruşturması açılması istendi.
Diğer tebliğde de yerli üreticiler Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi AŞ ve Fatih Kalem Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "kurşun kalemler ve kurşun boya kalemleri"nin ithali konusunda benzer bir başvuru yapıldığı kaydedildi.
Her iki başvuruyla ilgili olarak nihai gözden geçirme soruşturma açılmasına karar verildi. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.