İTO yerli otomobil öncesi 'elektrikli araç tamiri' için eğitim süreci başlattı - Son Dakika
Ekonomi

İTO yerli otomobil öncesi 'elektrikli araç tamiri' için eğitim süreci başlattı

İTO yerli otomobil öncesi \'elektrikli araç tamiri\' için eğitim süreci başlattı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ilk milli otomobil Togg seri üretime başlamaya hazırlanırken imalat sanayisinde yerli üretimin artırılması için nitelikli iş gücünü yetiştirecek İTO Yetkinlik Merkezi Projesi'ni başlattı.

28.10.2022 09:48  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ilk milli otomobil Togg seri üretime başlamaya hazırlanırken imalat sanayisinde yerli üretimin artırılması için nitelikli iş gücünü yetiştirecek İTO Yetkinlik Merkezi Projesi'ni başlattı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) 2021 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı hibe desteğini kazanan proje, İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakiyle yapılıyor.

Proje kapsamında Tuzla OSB'de İTO Yetkinlik Merkezi kuruldu. Merkezde, OSB'de faaliyet gösteren fabrikalara, işletmelere, İTO üyelerine ve meslek liselerine simülasyon tabanlı yenilikçi üretim teknolojileri eğitimleri verilmeye başlandı.

CNC Torna Operatör Eğitimi ile Elektrikli Araç Bakım Eğitimi'nde ilk grup eğitimler başladı. Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki şekilde planlandı. Program kapsamında belirlenen gruplara CNC Torna ve Freze Eğitimleri, CAD/CAM Eğitimi ve Elektrikli Araç Bakım Eğitimleri veriliyor. Başvurular www.itoyetmer.com.tr adresinden alınıyor.

Projeyle teknoloji kaynaklı dönüşümün beraberinde getirdiği iş gücü ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Proje için seçilen hedef kitleye, farklı gruplar halinde toplam 18 ay boyunca simülasyon uygulamasına yönelik eğitimler verilecek.

"Bu alandaki personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İTO Yetkinlik Merkezi Projesi sayesinde elektrikli araç tamir ve bakımı ile CNC operatörü mesleklerinde ihtiyaç duyulan kalifiye iş gücünü yetiştirmeyi ve işletmelerin bu kapsamdaki personel ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Avdagiç, "İşletmelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirirken, aynı zamanda ülkemizin istihdam hedeflerine de en güçlü desteği vermeyi amaçlıyoruz. Özellikle konvansiyonel araçların yerini alacak elektrikli araçlara yönelik nitelikli eleman yetiştiren merkez sayısı son derece az. Devletimizin desteği ile bu konuda adım atmaktan memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İTO yerli otomobil öncesi 'elektrikli araç tamiri' için eğitim süreci başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement