İzmir: İzmir'de Barter Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

İzmir: İzmir'de Barter Zirvesi

Dünyada oldukça yaygın kullanılan barter sisteminin Türkiye'de finansal bir model olarak uygulanmasını sağlayan Türk Barter International, İzmir'de düzenlenen Barter Club toplantısında üyeleriyle biraraya geldi.

30.06.2006 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada oldukça yaygın kullanılan barter sisteminin Türkiye'de finansal bir model olarak uygulanmasını sağlayan Türk Barter International, İzmir'de düzenlenen Barter Club toplantısında üyeleriyle biraraya geldi.

10. Barter Club İş Dünyası Buluşmaları, Ege Palas Oteli'nde gerçekleştirildi. Sektörlerinde markalaşmış, gelir ve istihdam oluşturarak girişimci ve büyümeyi hedefleyen firmaların katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, Başkan Yardımcısı Ahmet Bayar, Türk Barter International'ın barter endüstrisi içindeki başarı ve

yeniliklerini üye firmalarla paylaştı. Türk Barter International ile ticareti güven altına alarak barterın girişimci ve işadamlarının hayatını kolaylaştıracağına değinen Bayar, Türkiye'de zaman zaman yaşanan likidite darlığına alternatif tek finans yönteminin barter olabileceğini söyledi.

İzmir Bölge Müdürü Uğur İğdi ise, uluslararası alanda en önemli 3 şirketten birisi olan Türk Barter International'ın İzmir'de 2003 yılından beri trendi yükselen bir çizgiye sahip olduğunu, işlem hedeflerini 2006'da 25 trilyon olarak belirlediklerini vurguladı. İzmir şube olarak 6 personel, 200' e yakın üye firmayla çalışmalarına devam ettiklerini belirten İğdi, amaçlarının barter sistemini en iyi şekilde yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

Türk Barter International'ın işlem hacmi, sektörel barter ve yeni uygulamalarının üyelerle paylaşıldığı gecede ödüle layık görülen firmalara plaketleri verildi. Dev bir pazar imkanı sunan, satışları ve karı arttıran, atıl kapasiteyi değerlendiren, ekonomik krizlere çözüm sunan Türk Barter International'ı kullanan ve barter ortak pazarına sağladığı faydadan dolayı Batı Mutfak, Pen Ofis, Yatsan, MYK inşaat, Kardelen İnşaat, Yazlar İnşaat, Tekbay Kalıp San., Özseçkin Taşımacılık, Fosfor Dış Tic., Akman Dış Tic. firmalarına barter onur ödülü verildi.

Türk Barter International onur ödülüne layık görülen üye firma yetkilileri, ödülleri verilirken yaptıkları konuşmalarıyla barterla ilgili kazanımlarını diğer firmalarla paylaştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İzmir: İzmir'de Barter Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement