Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 887 Kilogram Kaçak Damiana Çayı Ele Geçirildi - Son Dakika
Ekonomi

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 887 Kilogram Kaçak Damiana Çayı Ele Geçirildi

Kapıkule Gümrük Kapısı\'nda 887 Kilogram Kaçak Damiana Çayı Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırı şüpheli görerek arama yapmış ve tırın dorsesinde yaklaşık 887 kilogram kaçak damiana çayı bulunmuştur. Damiana çayının piyasa değeri ise 2 milyon 121 bin lira olarak belirlenmiştir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

14.10.2023 10:03

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yaklaşık 887 kilogram kaçak "damiana çayı"na el koydu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tırı şüpheli görerek mercek altına aldı. X-Ray taramasına sevk edilen tırın dorsesinde şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine araç arama hangarına çekildi.

Yapılan detaylı aramada tırın dorsesinin muhtelif yerlerinde beyaz çuvallara istiflenmiş yaklaşık 887 kilo "damiana çayı" ele geçirildi.

Amerika kıtasında yetişen ve afrodizyak etkisinin yanında yatıştırıcı olarak kullanılan damiana çayına el konulurken ürünün piyasa değerinin 2 milyon 121 bin lira olduğu belirlendi.

Edirne Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 887 Kilogram Kaçak Damiana Çayı Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement