Kasaplar Sucuk, Köfte Üretip Satmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kasaplar Sucuk, Köfte Üretip Satmaya Hazırlanıyor

Kasaplar Sucuk, Köfte Üretip Satmaya Hazırlanıyor

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et ve et ürünleri hakkında yayınlanan tebliğe göre, kasapların perakende olarak sucuk, döner ve köfte üretimi yapıp, satmalarına izin...

13.02.2013 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et ve et ürünleri hakkında yayınlanan tebliğe göre, kasapların perakende olarak sucuk, döner ve köfte üretimi yapıp, satmalarına izin verildiğini kaydetti.

Antalya Kasaplar Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Antalya Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği'ndeki toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe katılan Fazlı Yalçındağ, 2012 yılında yürürlüğe giren 5996 sayılı Gıda Kanunu kapsamında 100'ün üzerinde yönetmelik yayınlandığını hatırlattı. Yalçındağ, yönetmeliklerin gıda üretiminin nasıl yapılacağına dair kurallar koyduğunu ve kasaplarla ilgili yönetmeliğin de kısa süre sonra yayınlanmasını beklediklerini söyledi.

ALIŞTIĞIMIZ TATLAR GERİ DÖNECEK

Et ve et ürünleri hakkında yayınlanan tebliğin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçındağ, tebliğe göre kasapların sucuk, döner ve köfte üretimi yapıp, satmalarına izin verildiğini kaydetti. Tebliğin, bu ürünleri alıştığımız damak tadına ve aslına uygun yapılmasına olanak sağladığını belirten Yalçındağ, "Gıda kanunu şunu diyor: Ananıza babanıza nasıl güveniyorsanız, aldığımıza da sattığımıza da inanın. Çıkan yasadan çok memnunuz" diye konuştu. Yalçındağ, kasaplar hakkında yönetmeliğin de yayınlanmasının ardından esnafı bilgilendirmek amacıyla toplantılar düzenleyeceklerini ifade etti.

YASA KASAPLARI SEVİNDİRDİ

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı da kasapların köfte, sucuk, döner üretimi yapıp, satabilmelerini öngören yasanın kendilerini mutlu ettiğini aktardı. Türkiye'deki hayvancılığın yüzde 19.8'inin Antalya'dan gerçekleştirildiğini dile getiren Yardımcı, Antalya'nın ilerleyen yıllarda sucuk üretiminde önemli yere sahip iller arasında olabileceğini söyledi.

PERAKENDE SATIŞ

Yeni tebliğle kasaplara perakende olarak sucuk, köfte ve döner üretimi yapıp satışına izin verilmesinin esnafa gerekli kriterlere uyma zorunluluğu getirdiğini vurgulayan Yardımcı, üretim ve satış aşamasında hijyenin önemine değindi. Yardımcı, hijyenin yanı sıra tamamı dana etinden hazırlanan sucuğun doğal bağırsaktan yapılacağını ve içerisinde yer alan maddelerin ürün etiketinde okunur şekilde yazılması gerektiğini belirtti. Yardımcı, kasap reyonlarındaki ürünlerin etiketinde fiyatının, üretim ve son kullanma tarihinin de belirtilmesi gerektiğini kaydetti.

KİLOSUNU 28-30 LİRADAN SATARIZ

Geçmişte üretim izni alan kasapların sucuk yapabildiğini hatırlatan Yardımcı, tebliğ ile hijyen koşullarına ve gerekli kriterlere uyan kasapların sucuk hazırlayabileceğini söyledi. Kasapların ürettiği sucuğu kilosu 28-30 liradan satabileceklerini belirten Yardımcı, "Et köfte ve döneri büyük firmalardan daha temiz, daha hijyenik yapacağız. Geleneksel tatlarımızı eski günlerden bildiğimiz damak tadıyla aslına uygun hazırlayarak, vatandaşlarımıza sunacağız" dedi.

Toplantıda daha sonra kasaplara, yönetmelik hakkında bilgi aktarıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kasaplar Sucuk, Köfte Üretip Satmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement