KDV düzenlemesi yakın zamanda Meclis'e geliyor! Çalışmalar son aşamada! - Son Dakika
Ekonomi

KDV düzenlemesi yakın zamanda Meclis'e geliyor! Çalışmalar son aşamada!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı KDV düzenlemesine gidecek. Ürünlerdeki KDV uygulaması farklılıklarını gidermeyi amaçlayan düzenlemenin, birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması bekleniyor. Düzenleme ile temel gıda maddelerinde bundan sonra KDV artışına gidilmeyecek, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.

20.01.2022 11:48  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çok kapsamlı çalışma yapılıyor. Çalışma ise birkaç hafta içinde tamamlanacak.

MUHALEFETTEN ÖNERİLER ALINDI

Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı'nda çalıştaylar yapıldığı, muhalefet partileri ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan öneriler alındığı öğrenildi. Çalışmayla sektörler arasındaki KDV uygulama farklarının giderilmesi hedefleniyor.

TÜM ÜRÜNLERİ KAPSAYACAK

Düzenlemeyle yüzde 1 KDV ile alınan ürünün yüzde 8'le verilmesi, yüzde 18'le alınan ürünün yüzde 1 KDV ile satılması gibi uygulamalara son verilecek. Ayrıca temel gıda maddelerine uygulanan KDV'de herhangi bir artışa gidilmeyeceği öğrenilirken, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.

KDV düzenlemesi yakın zamanda Meclis\'e geliyor! Çalışmalar son aşamada!
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi KDV düzenlemesi yakın zamanda Meclis'e geliyor! Çalışmalar son aşamada! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Koray Demir: ülkeyi bitirdiniz helal olsun sizlereee yakında ayaklanmalar cıkmassa ıyıdır ınsanların cebınden paraları nasıl aldıgınızı dunya goruyor kımse sonrasında ben bılmıyordum demesın sonunuz kotu olacak 20 9 Yanıtla
  • Rotasız Gassal: Yapılan zamlar ve gereksiz saçma fiyarlarda indirim olmayacak yine esnaf kazanacak . 14 4 Yanıtla

Advertisement