Kobi'ler ABD Yolcusu - Son Dakika
Ekonomi

Kobi'ler ABD Yolcusu

Kobi\'ler ABD Yolcusu

Nihat Ergün,"ABD'den seçilmiş bazı KOBİ'leri Türkiye'deki eşdeğerleriyle buluşturmak üzere Türkiye'ye getireceğiz."

20.12.2011 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012'den itibaren seçilmiş bazı KOBİ'leri ABD'deki eşdeğerleri ile buluşturmak üzere ABD'ye götüreceklerini belirterek, "ABD'den seçilmiş bazı KOBİ'leri Türkiye'deki eşdeğerleriyle buluşturmak üzere Türkiye'ye getireceğiz. Böylece küçük ve orta boy işletmeler arasındaki ortaklıkları da işbirliklerini de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Ergün, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen ve ABD merkezli Dow Chemical Company ile Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. ortaklığıyla petrokimya endüstrisine yönelik olarak gerçekleştirilecek olan yeni yatırımın imza törenine katıldı.

Kimya sektöründe dünyanın "en büyük" üreticilerinden biri olan Dow'un, Türkiye'de 1971 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini, bugün itibariyle Türkiye'de 4 üretim tesisi bulunduğunu dile getiren Ergün, Aksa ile birlikte gerçekleştirecekleri bu yatırımla karbon elyaf üretimine başlayacaklarını kaydetti.

Ergün, "Başlangıçta beş yılda 500 milyon dolar olarak belirlenen yatırım miktarı, Sayın Başbakanımızın da girişimleriyle 5 yılda 1 milyar dolara yükseltildi, revize edildi. Bir dünya markasının ülkemizde böyle büyük bir yatırım yapması, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimini göstermesi açısından çok önemlidir" dedi.

Bakan Ergün, bundan birkaç ay önce ABD'de, Amerikan küçük orta boy işletmeler organizasyonuyla, KOSGEB arasında bir anlaşma imzaladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"2012'den itibaren seçilmiş bazı KOBİ'leri ABD'deki eşdeğerleri ile buluşturmak üzere oraya götüreceğiz. ABD'den seçilmiş bazı KOBİ'leri Türkiye'deki eşdeğerleriyle buluşturmak üzere Türkiye'ye getireceğiz. Böylece küçük ve orta boy işletmeler arasındaki ortaklıkları da işbirliklerini de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.

Belki onlar büyük firmalardan daha hızlı hareket edecekler, çünkü onların büyümeye ihtiyacı var ve onlar risk almak açısından büyük şirketlere göre daha fazla risk alma heyecanına sahipler. Dolayısıyla KOBİ'lerin bu yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu karşılıklı gidip gelmeleri... Tabii seçilmiş KOBİ'ler olacak bunlar. Gerçekten ABD'de iş yapmaya yatkın ve uygun teknolojisi ve altyapısı bulunan KOBİ'ler olacak ve ABD'den de Türkiye'de iş yapmaya yatkın, ona uygun altyapısı olan KOBİ'ler olacak." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobi'ler ABD Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement