Kombassan Holding Borsa Yolunda - Son Dakika
Ekonomi

Kombassan Holding Borsa Yolunda

Kombassan Holding Borsa Yolunda

Tamamı halka açık holding modelinin Türkiye'deki öncülerinden Kombassan, hisselerinin borsada işlem görebilmesi için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurdu.

10.05.2012 17:03

Tamamı halka açık holding modelinin Türkiye'deki öncülerinden Kombassan, hisselerinin borsada işlem görebilmesi için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurdu. Kombassan hisseleri, sürecin tamamlanmasının ardından bu yılın ikinci yarısından itibaren borsada işlem görecek.

Merkezi Konya'da bulunan ve 1988 yılında kurulan Kombassan Holding, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na kote olabilmek için başvuruda bulundu. Bünyesinde yurt içi ve yurt dışında toplam 18 şirketi ve bu şirketlere ait 29 tesisi bulunan Kombassan Holding, kotasyon sürecinin tamamlanmasıyla bu yılın sonunda hisseleri İMKB'de işlem gören şirketler arasındaki yerini alacak. Borsaya hazırlık sürecini 'Bizim Menkul Değerler' (BMD) aracı kurumuyla yürüten Kombassan, İMKB'ye başvuruda bulunarak kotasyon sürecinde önemli bir aşamayı tamamlamış oldu.

"KOTASYON ÖNEMLİ BİR HEDEFİMİZDİ"

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, Kombassan hisselerinin İMKB'de işlem görecek olmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını belirterek, "Böylelikle ortaklarımıza verdiğimiz önemli bir sözü daha yerine getirmiş olacağız" dedi.

Yönetimi devraldıkları 2007 yılında ortaklarının talebi doğrultusunda kendilerine borsaya kote olma hedefi koyduklarını ifade eden Şahin, "Bu hedefimizin önemli aşamalarından birini tamamlayarak kotasyon için İMKB'ye resmen başvuruda bulunduk. 2012 yılının ikinci yarısında hisselerimizin İMKB'de işlem görmesini öngörüyoruz. İMKB'ye girmemizle birlikte artık tüm ortaklarımız gruba ait ekonomik verilere ve mali tablolara diledikleri zaman ulaşabilecekler. Böylece ortaklarımıza verdiğimiz 'daha şeffaf bir Kombassan' sözümüzü de yerine getirmiş olacağız. Ortaklarımız bundan böyle, İMKB'de hisselerini diledikleri zaman değerlendirme imkanı elde edebilecekler" dedi.

İLK 1000'DE 6 ŞİRKETİ VAR

Kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen holding, 1988 yılında ilk olarak Kombassan Kağıt firmasıyla çıkış yaptı. Kağıt-karton, makine, gıda, petrol, inşaat ve yapı malzemeleri, mermer, tekstil, turizm gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir holding haline geldi. Halen 6 bin çalışanı bulunan Kombassan Holding, geçtiğimiz yıl İSO'nun 'ilk 1000 şirket' sıralamasına 6 şirketiyle girdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kombassan Holding Borsa Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement