TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş - Son Dakika
Son Dakika Logo

TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş

TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş
17.03.2026 10:32

TCMB'nin Şubat 2026 verilerine göre Konut Fiyat Endeksi, aylık bazda yüzde 1,8, yıllık bazda yüzde 26,4 arttı. Ancak reel olarak yüzde 3,9 oranında azaldı. 3 büyük ilde konut fiyatları şubatta aylık bazda artış kaydetti. Buna göre; İstanbul’da aylık artış yüzde 2,2, Ankara’da yüzde 1,7, İzmir’de ise yüzde 1,4 olarak gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat 2026 Konut Fiyat Endeksi (KFE) verisini açıkladı. Buna göre, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 26,4 oranında arttı, reel olarak ise yüzde 3,9 oranında azaldı.

TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2026 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında artarak 215,5 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,4 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 3,9 oranında azalış gösterdi.

2026 yılı Şubat ayında, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 2,2, 1,7 ve 1,4 oranlarında artış gözlendi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 28,0, 29,7 ve 25,8 oranlarında artış gösterdi.

TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre bölgelerin yıllık konut fiyat endeksi değişimleri incelendiğinde, Şubat 2026 döneminde en yüksek yıllık artış yüzde 31,0 ile Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat bölgesinde, en düşük yıllık artış ise yüzde 19,7 ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgesinde gözlendi.

YKKE YILLIK BAZDA YÜZDE 34,2 ARTTI

2026 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında artan Yeni Kiracı Kira Endeksi YKKE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 34,2, reel olarak ise yüzde 2,0 oranında arttı.

YKKE 2026 yılı Şubat ayında, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 2,4, 1,8 ve 0,7 oranlarında artış göstermiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 41,0, 36,1 ve 34,1 oranlarında arttı.

TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına göre bölgelerin yıllık yeni kiracı kira endeksi değişimleri incelendiğinde, Şubat 2026 döneminde en yüksek yıllık artış yüzde 41,0 ile İstanbul bölgesinde, en düşük yıllık artış ise yüzde 20,0 ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgesinde gözlendi. 

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TCMB açıkladı! Konut fiyatlarında reel düşüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement