KOSGEB, Deprem Sonrası İşletmelerin Canlanması Destek Programı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Ekonomi

KOSGEB, Deprem Sonrası İşletmelerin Canlanması Destek Programı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

KOSGEB, Deprem Sonrası İşletmelerin Canlanması Destek Programı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla uygulanan 'Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı' kapsamında KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, toplantıda Dünya Bankası ile yapılan müzakereler sonucunda 450 milyon dolarlık dış kaynağı Türkiye'ye getirdiklerini ve depremlerden etkilenen 11 ile hızlı bir şekilde aktarmayı hedeflediklerini belirtti. Destek paketi, depremlerden etkilenen bölge için bir can suyu olarak görülmekte olup KOBİ'lerin hasar tespit raporlarına göre destek almalarını sağlamaktadır. Program kapsamında minimum 200 bin lira, maksimum 750 bin lira destek verilecektir.

09.11.2023 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla uygulanan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" kapsamında KOSGEB tarafından Osmaniye'de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Osmaniye Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Dünya Bankası ile yapılan müzakereler sonucu Türkiye'ye getirilen 450 milyon doların depremden zarar gören KOBİ'ler için harcanacağını söyledi.

Osmaniye'den şu ana kadar 1204 başvuru aldıklarını belirten İbrahimcioğlu, şöyle konuştu.

"Şimdi biz bu 1204 işletmeye inşallah onay alırlarsa -ki alırlar- ödemesini yapacağız. Minimum ücret 200 bin lira. Bu para 650 bin liraya kadar da çıkıyor. Hatay olsaydı 750 bin lira oluyordu. Oranın biraz daha durumu ağır biliyorsunuz. 1204 işletme bu parayı alsa bugün, Osmaniye'ye en az 300 milyon lira para girer. Bu bir can suyu desteğidir. Amacımız devletin şefkat elinin KOBİ'lerin yanında olduğunu göstermek. Bir yaraya merhem olmaya gayret etmek."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi KOSGEB, Deprem Sonrası İşletmelerin Canlanması Destek Programı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement