Mars Entertainment Group, Afm’yi Satın Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Mars Entertainment Group, Afm’yi Satın Alıyor

Mars Entertainment Group, Afm’yi Satın Alıyor

Mars Entertainment Group, Eğlence Sektöründeki Yatırımlarına AFM Satınalımı İle Devam Ediyor.

05.11.2010 21:25

Mars Entertainment Group, eğlence sektöründeki yatırımlarına AFM satınalımı ile devam ediyor. AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş. ("AFM") tarafından 22 Ekim 2010 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformuna ("KAP") yapılan açıklamada Esas Holding A.Ş.'nin AFM'deki hisse payı ile ilgili olarak ortaklık tesis edilmesi, hisse alımı ve hisse satışı dahil her türlü stratejik alternatifi değerlendirmek üzere görüşmelere başlandığı duyurulmuştu.

AFM tarafından 5 Kasım 2010 tarihinde KAP'a yapılan yeni açıklamada; Mars Entertainment Group iştiraklerinden Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği A.Ş.'nin ("Mars Sinema") AFM'nin %88.01 oranındaki hisselerini satın almak üzere Esas Holding A.Ş. ile hisse devir sözleşmesi imzaladığı, devir bedeli olarak Esas Holding A.Ş.'nin satışa konu hisseleri devralmak için 31 Ağustos 2010 tarihinde pay sahiplerine ödemiş olduğu bedel olan 82.386.160 ABD Doların temel alındığı bilgisi verildi.

Esas Holding A.Ş.'nin söz konusu işlem neticesinde sektörden çıkmayacağı; Mars Entertainment Group'un ortakları olan Actera Group ve kurucu ortaklar Muzaffer Yıldırım, Menderes Utku ve Ayşe Nilgül Utku ile beraber Mars Entertainment Group'ta ortak olacağı bilgisi verildi.

Söz konusu işlemlerin tamamlanmasının rekabet kurulu ve diğer yetkili kurumların onayına tabi olduğu bilgisi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Mars Entertainment Group, Afm’yi Satın Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement