Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlayacak

Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlayacak

Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu kapsamında 17 ülkeden gelecek 230 iş adamı, Mersin'de ticari görüşmeler yaparak iş bağlantıları gerçekleştirilecek

25.11.2013 16:44

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından 27-28 Kasım'da düzenlenecek Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu kapsamında 17 ülkeden 230 iş adamının Mersin'e geleceği bildirildi.

ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, yazılı açıklamasında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan programla kentin ihracat hacmini daha da artıracaklarını ifade etti.

İş adamlarının yeni pazarlara ulaşabilmelerine katkı sağlayacak çalışmaları sürdürdüklerini belirten Oğuz, şunları kaydetti:

"Bu amaçla yaptığımız çalışmalar neticesinde 17 ülkeden 230 iş adamının katılım sağlayacağı Mersin ASİAD Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu'nu organize ediyoruz. Yurt dışından katılan bu iş adamlarının tamamı, gıda, tarım, hızlı tüketim ürünleri ve ilgili makineler sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Programımız içerisinde yerli firmalar açtıkları stantlarda ürün ve hizmetlerini tanıtırken, ikili iş görüşmeleri bölümünde de iş bağlantıları gerçekleştirilecek."

Etkinliğe bölgesel anlamda önemli firmaların katılacağını vurgulayan Oğuz, CNR Yenişehir Fuar Merkezi'nde yapılacak organizasyonun, Ukrayna, Kırgızistan, Kazakistan ve Sudan gibi birçok ülkeyle ticaret yapma fırsatı sunacağını bildirdi.

İhracatını artırmak, geliştirmek, ürününü tanıtmak ve yeni pazarlara açılmak isteyenler için bu organizasyon kaçırılmaz bir fırsat olacağını dile getiren Oğuz, "Yabancı firmalar Türkiye'den ithalat potansiyeli ve hedef sektörden olma kriterleri açısından değerlendirilerek programa dahil edildi. Bu nedenle programa katılan yerli firmalarımız referanslı alıcılarla görüşme imkanına sahip olacak" ifadelerini kullandı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement