Migros'un 30 Yardım Tır'ı Deprem Bölgesine Gitti, 30 Tır Daha Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Migros'un 30 Yardım Tır'ı Deprem Bölgesine Gitti, 30 Tır Daha Hazırlanıyor

Migros\'un 30 Yardım Tır\'ı Deprem Bölgesine Gitti, 30 Tır Daha Hazırlanıyor

Migros, İskenderun ve Kahramanmaraş’a kurduğu 2 seyyar mutfak ile bir günde 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptığını açıkladı. Migros, bölgeye gönderdiği TIR sayısının 30’a ulaştığını ve sanal market üzerinden vatandaşların yaptıkları bağışlarla 30 TIR'ın daha daha hazırlandığını duyurdu.

10.02.2023 11:17  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Migros, İskenderun ve Kahramanmaraş'a kurduğu 2 seyyar mutfak ile bir günde 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptığını açıkladı. Migros, bölgeye gönderdiği TIR sayısının 30'a ulaştığını ve sanal market üzerinden vatandaşların yaptıkları bağışlarla 30 TIR'ın daha hazırlandığını duyurdu.

Migros, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetten etkilenen vatandaşlar için ilk 24 saat içerisinde yardım TIR'larını, akabinde de Migros Sanal Market üzerinden duyarlı vatandaşların yaptıkları bağışları deprem bölgesine ulaştırdığını ve Kızılay koordinasyonunda mağazalarından bedelsiz gıda ve hijyen ürünü dağıtımı yaptığını açıkladı.

Migros'tan bugün yapılan yazılı açıklamada; Ticaret Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Afet Acil Sosyal Yardım'ın himayesinde başlatılan, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin yer aldığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında da ürünleri deprem bölgesine ulaştırmaya devam ettiği de kaydedildi.

Siparişlerle birlikte Migros'un bölgeye ilettiği TIR sayısının 30'a ulaştığı açıklandı. Vatandaşların, sanal market üzerinden yaptığı bağışlarla 30 TIR daha hazırlandığı belirtilirken sanal market üzerinden özel bağış fiyatlarıyla sipariş verilen ürünler arasında temel gıda kolisi, bebek ve kadın hijyen ürünleri, ısıtıcı ve fener gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

Ayrıca, Kızılay koordinasyonunda İskenderun ve Kahramanmaraş'a 2 seyyar mutfakla sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Migros, diğer illerde de mutfak kurulması için çalışmalarını hızlandırdığını açıkladı. Kurulan mutfaklardan tek günde 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Migros'un 30 Yardım Tır'ı Deprem Bölgesine Gitti, 30 Tır Daha Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement