Eski Külhanbeyi, Şimdi "Ekmeğinin Kabadayısı" Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Eski Külhanbeyi, Şimdi "Ekmeğinin Kabadayısı" Oldu

Eski mahalle kabadayılarından Çakır Ahmet, Üsküdar'ın sembol isimlerinden. Karacaahmetli Çakır Ahmet, şimdilerde kurabiye satıyor. Kendi tabiriyle: "Ekmeğinin peşinde."

05.12.2015 11:06  Güncelleme: 13:03

Çakır Ahmet Eski Türk filmlerinde sıklıkla gördüğümüz külhanbeyi karakterinin yaşayan az sayıda temsilcisinden biri. Üsküdar'ın sembol isimlerinden Karacaahmetli Çakır Ahmet, 1958 yılında İstanbul'da dünyaya gelir.

GENÇLİĞİNDE BAKKALDI

Babası, genç Ahmet için bir bakkal dükkanı açar. Ahmet, bir yandan bu dükkanda çalışır diğer yandan mahalledeki komşularını koruma sorumluluğunu hisseder kendinde.

MEŞHUR KABADAYI OLDU

Kısa zamanda nam salar bütün İstanbul'da. Kavgalara tutuşur, naralar atar, türküler söyler ve aşık olur günün birinde. Mahallenin güzel kızına tutulur, tur atar balkon altlarında sevdiğini görmek, ondan bir şeyler duymak için.

BİR KIZ SEVDİ HAYATI DEĞİŞTİ

Ama filmin kötüsü, kızın babası çıkar sahneye ve Ahmet'e kızını vermek istemez. Ahmet'in esas hikayesi tam da burada başlar. Sevdiğinin uğruna yüzlerce şiir yazar. Ondan uzaklaştıkça şairleşir. Düşünür, taşınır ve hayatın gerçekleri ile baş başa kalır. Çakır Ahmet de evlenir, sevdiği de... Çoluk çocuğa karışırlar.

EKMEĞİNİN KABADAYISI OLDU

Karacaahmetli Çakır Ahmet, artık "ekmeğinin kabadayısı" olmaya karar verir.Mahallenin eski külhanbeyi ağabeylerinden olan Çakır Ahmet'i komşuları o gün olduğu gibi bugün de hala çok seviyor.

ELLERİYLE KURABİYE YAPIYOR

Şimdilerde evinin geçimini kendi elleriyle yaptığı kurabiyeleri ve tatlıları sokak sokak gezinip satarak sağlayan Ahmet hep şunu söylüyor, "Bana Üsküdar haricinde ekmek yok!"



Eski Külhanbeyi, Şimdi "Ekmeğinin Kabadayısı" Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Eski Külhanbeyi, Şimdi 'Ekmeğinin Kabadayısı' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Üsküdarlı : Arkadaşlar ben 37 yıldır doğma büyme karaca ahmetliyim bu adamı tanımıyorum adınıda hiç duymadım çok tuaf 18 11 Yanıtla
    cuma pazarının orda sor bidene bence : benim arkadaşımın amcası olur. sen tanıyamamışsın... 4 2
  • ÖYLESİNE BİRİ : EN BÜYÜK KABADAYILIK ...EFENDİLİKTİR .. 21 1 Yanıtla
  • Şavrole Orhan twitterda: Eppek yoksa pasta var 0 6 Yanıtla
  • davut: herkes ekmeğinin kabadayısıdir bi sen mi çalışarak ekmek parasi kazaniyorsunhaber değeri hiç yok 3 1 Yanıtla
  • vedat pekmez: polat alemdar tanıyosa doğrudu 0 1 Yanıtla

Advertisement