Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay, hissedarları Çinli teknoloji şirketi ZTE ile Netaş'ta kurulacak üç yeni merkeze ilişkin mutabakat anlaşmaları imzalayacaklarını belirterek, "Bunlardan birincisi GSM-R alanında Netaş'ın Mükemmeliyet Merkezi olması. İkincisi EMEA bakım-onarım ve servis tedariki merkezi. Üçüncüsü ise Netaş Tekno Akademi'nin kurulması." dedi.
Altay, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katıldığı Netaş'ın 50. Yıl Ankara Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Netaş'ın kuruluşunun, Türkiye'de telekomünikasyon sanayisinin de ilk temel taşı olduğunu söyledi.
Türkiye'nin dijital dönüşümü için telekom, finans, sağlık, enerji, spor, eğitim, kamu, savunma gibi dikeylerde akıllı çözümler uyguladıklarını anlatan Altay, "Kurulduğumuzdan bu yana ülkemize hep en yeni bilgi ve iletişim teknolojilerini sunan şirket olduk. Bu sayede ülkemize 3 milyar doların üzerinde döviz kazandırmanın gururunu yaşadık.
50 yıllık tarihimiz boyunca üretimden araştırma geliştirmeye, katma değerli servislerden yenilikçi çözümler uygulamaya kadar birçok alanda çalıştık. Bilişimde Türkiye'nin en değerli markalarından biri olduk." diye konuştu.
Netaş'ın, 50. yılına dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden biri olan ZTE ile girdiğini bildiren Altay, ZTE'nin bu yatırımı Türkiye'ye teknoloji geliştirme amaçlı yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu, ikinci 50 yıla da ZTE ile beraber çok daha güçlü olacaklarına ve teknoloji alanında yeni ufuklar açıp bölgenin yüksek teknoloji merkezi olacağına inandığını kaydetti.
ZTE ile Türkiye'nin geleceği için güçlü ve somut adımlar atmaya karar verdiklerini anlatan Altay, şöyle devam etti:
"Bugün Netaş'ta kurulacak üç yeni merkezin mutabakat anlaşmalarını imzalayacağız.
Bunlardan birincisi GSM-R alanında Netaş'ın Mükemmeliyet Merkezi olması.
Demiryollarına özel kablosuz iletişim standardı olan GSM-R alanında da iki firma bilgi birikimlerini birbirine ekleyecek ve bu teknolojiyi ülkemizde beraber geliştirecek. Netaş olarak bu tecrübe ve bilgi birikimini Türk mühendislerinin kullanıma sunacağız.
İkinci merkezimiz ise EMEA bakım-onarım ve servis tedariki merkezi. Netaş, ZTE ürünlerine yönelik Avrupa, Ortadoğu ve Afrika yani EMEA bölgesinde bakım-onarım servisleri sunacak. Bu iş birliği ZTE ürünlerinin, dolayısıyla Netaş'ın pazarını genişletirken, müşteri memnuniyetini artıracak, diğer taraftan Netaş'ın gelirlerini büyütürken ülkemizin hizmet ihracatına da katkıda bulunacak.
ZTE ile anlaştığımız kararlardan üçüncüsü ise Netaş Tekno Akademi'nin kurulması. ZTE'nin EMEA ve Avrasya bölgelerindeki müşteri ve çalışanlarına tüm ürün ve servis eğitimleri Netaş'ta kurulacak teknoloji akademisinden sağlanacak. Hizmet ihracatımıza bir katkı da bu projemizden gelecek."
Altay, ZTE ile Netaş arasında iş birliğinin aynı zamanda küresel kamu ve özel sektör enerji firmaları, telekom operatörleri, veri merkezleri, bilişim altyapıları, GSM servisleri ve akıllı şehir, demiryolları iletişimi ve akıllı bina-okul-stadyum gibi çözüm alanlarında işbirliğini kapsayacağını ifade etti.
ZTE ile 4,5G-5G başta olmak üzere mobil geniş bant teknolojilerinde ürün ve Ar-Ge iş birlikleri yapmaya devam edeceklerini dile getiren Altay, bu güç birliğinin, yerli 4,5G'nin de küresel ölçekte daha rekabetçi olmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Altay, yeni hissedarları ZTE ile yapacakları iş birliklerinin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına ciddi katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Netaş bilişim teknolojilerinde Türkiye'nin, yerliliğin öncü firması olmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından, GSM-R alanında Netaş'ın Mükemmeliyet Merkezi, EMEA bakım-onarım ve servis tedariki merkezi ve Netaş Tekno Akademi kurulmasına ilişkin mutabakat anlaşmaları imzalandı. Anlaşmalara, Netaş Üst Yöneticisi Altay, ZTE Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Li Ming, ZTE Türkiye Genel Müdürü Jianbo Wang imza koydu.
Son Dakika › Ekonomi › Netaş'ın 50. Yıl Zirvesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?