Nükleer enerji sektörünün karar vericileri, 9-11 Haziran 2014'te Rusya'nın Başkenti Moskova'da düzenlenecek Atomexpo 2014'te bir araya geliyor.
Atomexpo Fuarı kapsamında geleneksel hale gelen "Uluslararası Atomexpo Forumu"nun 6'ncısı 10 Haziran Salı günü yapılacak. Forumda yapılacak yuvarlak masa toplantısının konusu ise "Nükleer güç santrallerinde üretilen elektriğin maliyetinin, proje ve inşaat aşamalarında planlanması ve optimizasyonu" olarak belirlendi.
-NÜKLEER ENERJİDEN ELEKTRİK ÜRETİM SÜRECİNİN EKONOMİSİ ELE ALINACAK-
Toplantıda, nükleer enerjiden elektrik üretim sürecinin ekonomisi konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Toplantıya uluslararası ve Rus kuruluşların uzmanları katılacak. Katılımcılar tarafından "Projelerin farklı aşamalarında kullanılan mevcut elektrik maliyet değerlendirme yaklaşımları, farklı pazarlarda çalışma özellikleri, KWh fiyat değerlendirme yöntemleri ile işverenin rolü ve diğer güncel konular" masaya yatırılacak.
Akkuyu NGS'den yapılan açıklamaya göre Forum'da Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil etmesi bekleniyor. TAEK Başkanı Zafer Alper ve TETAŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç da Foruma katılacak.
Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Fuad Akhundov da Forum'un yuvarlak masa toplantısı bölümünde "Nükleer Enerji Santralleri İnşaat Projelerinin Fonlanması" başlıklı bir sunum yapacak.
Forumun açılık konuşmacılar arasında ise OECD Nükleer Enerji Ajansı Genel Direktörü Luis Echavarri, Avrupa Komisyonu Genel Enerji Direktörü Dominique Ristori, Rosatom Genel Müdürü Sergey Kirienko, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Departmanı'ndan Ernest Moniz, Güney Afrika Enerji Departmanı'ndan Benedict Martins, Areva'dan Luc Oursel, EDF Energy'den Vincent de Rivaz ve NPCIL'dan (Hindistan) Kailash Chandra Purohit yer alıyor.
-FORUMUN ORGANİZASYONUNU RUS DEVLET NÜKLEER ŞİRKETİ ROSATOM ÜSTLENİYOR-
Forumun organizasyonunu ise Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom üstleniyor.
Atomexpo Forum 2009 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Geçen yıl yapılan Foruma 42 ülkeden 2 binden fazla uzman katılmıştı.
Son Dakika › Ekonomi › Nükleer Enerjinin Geleceği, Moskova'da Masaya Yatırılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?