Paris Başkonsolosluğu?nda ?diplomasi ve Müzakere Teknikleri? Sunumu - Son Dakika
Ekonomi

Paris Başkonsolosluğu?nda ?diplomasi ve Müzakere Teknikleri? Sunumu

Paris Başkonsolosluğu?nda ?diplomasi ve Müzakere Teknikleri? Sunumu

Paris Başkonsolosluğu'nda 'Diplomasi ve Müzakere Teknikleri' sunumu Gülten ÖZBEY, PARİS (DHA) - Paris Başkonsolosluğu'nda OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende diplomatlara 'Diplomasi ve Müzakere Teknikleri' konusunda sunum yaptı.

25.02.2016 10:43

Paris Başkonsolosluğu'nda 'Diplomasi ve Müzakere Teknikleri' sunumu

Gülten ÖZBEY, PARİS (DHA) - Paris Başkonsolosluğu'nda OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende diplomatlara 'Diplomasi ve Müzakere Teknikleri' konusunda sunum yaptı.

OECD Büyükelçi Mithat Rende Bakanlığın Diplomasi Akademisinde daha önce verdiği dersler kapsamında, görev yapan diplomatlardan gelen talep üzerine 'Diplomasi ve Müzakere Teknikleri' konusunda deneyimlerini paylaştı.

Paris Başkonsolosluk salonunda yapılan toplantıya UNESCO Büyükelçisi H. Avni Botsalı, Başkonsolos Emre Kadıoğlu ve diplomatlar katıldı.

Büyükelçi Mithat Rende 'Diplomasi ve Müzakere Teknikleri' konusunu İngilizce olarak davet edildiği Almanya ve Norveç Dışişleri bakanlıklarında verdiğini ayrıca Türkiye'de 16 bakanlık,Genel Kurmay ve İstanbul büyük Şehir Belediyesinde de verdiğini belirterek başladı.

Müzakere teknikleri kapsamında diplomaside müzakereci nasıl yetişmeli konusunda bilgi paylaşımına genellikle ülkenin stratejik konumu ile başladığını, bir diplomat ve Türkiye Cumhuriyeti bürokratı olmanın çok kolay olamadığını ama çok onurlu bir iş olduğunu, 42 yıl boyunca büyük bir duygu ile zor koşullara rağmen mesleğini büyük bir keyifle yaptığını söyledi.

Büyükelçi Rende 'Sil baştan olsa yine diplomat olmak ve bu ülkeye hizmet etmek isterdim. Bütün ümidim gelecek nesillerin torunların çok daha müreffeh, çok daha özgür, gelişmiş, uygar bir ülke bir Türkiye görmeleri. Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzde ki on yıllarda bu günkü zor koşullardan ekonomik, sosyal koşulları aşıp daha iyi dönemler yaşayacağını düşünüyorum. Hep beraber bunu göreceğiz ve gerçekleştireceğiz' dedi.

Büyükelçi 'Eğer müzakere masasında güçlü ve hazırlıklı değilseniz çoğu zaman kaybediyorsunuz. Sahada kazandığınızı bile kaybedebilirsiniz. Müzakerelerde kamuoyunun ve medyanın desteğini almanız gerekir. Medyanın çok ciddi, çok önemli görevi var. Yalnız görevi değil rolü var. Çünkü sizin müzakere pozisyonunuza kamuoyu desteğinizi ancak medya yolu ile sağlayabiliyorsunuz. Dolayısı ile bunu da yapmanız gerekir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Paris Başkonsolosluğu?nda ?diplomasi ve Müzakere Teknikleri? Sunumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement