Patronlar Erken Seçime Karşı - Son Dakika
Ekonomi

Patronlar Erken Seçime Karşı

Patronlar Erken Seçime Karşı

Terör ve şiddet olaylarıyla, siyasal cephede yaşanan 'uzlaşmama' kültürü olası koalisyon ihtimalini zayıflatırken, iş dünyası erken seçime soğuk bakıyor.

01.08.2015 09:43  Güncelleme: 10:58

Son dönemde artan terör ve şiddet olaylarıyla, siyasal cephede yaşanan 'uzlaşmama' kültürü olası koalisyon ihtimalini zayıflatırken, piyasalarda erken seçim yönündeki beklentilerin de artmasına yol açıyor.

Son gelişmeleri değerlendiren iş dünyası temsilcileri 'erken seçim' ihtimaline 'hayır' diyor. Olası bir erken seçimin, sonuçları değiştirmeyeceğini düşünen işadamları, daha öncesinde de 'Türkiye için en iyisi' olarak işaret ettiği koalisyona sıcak bakıyor.

DERNEKLER DE KARŞI

Seçim havasının önemli bir zaman kaybına neden olacağını belirten işadamları, "Yeni bir seçimi ülke kaldırmaz." görüşünde.

Bilindiği gibi bundan bir süre önce TÜSİAD ve MÜSİAD da erken seçimi öncelik olarak görmediklerini açıklamıştı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin, erken seçim tartışmalarından hızla uzaklaşarak bütün enerjisini kurulacak, hükümete kenetlemesi gerek" derken, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Sırf ekonomik perspektiften bakınca bile erken seçimi öncelik görmüyorum" demişti. Oluşan yeni şartları değerlendiren iş dünyasının görüşleri şu yönde oluşuyor.

"İŞLERİMİZE TESİR EDER"

Abdullah Kiğılı/ Kiğılı

"Şu anda piyasalar, terör eylemlerinden dolayı etkilenmiş durumda. Peki işler tamamen durdu mu? Hayır. Öyle bir durumda yok. Ne büyük bir hareketlilik var ne de tamamen durgunluk. Erken seçim olursa tabi her şey etkilenir. Elbette işe tesir eder."

"ERKEN SEÇİM KÖTÜ KARAR"

Şeref Fayat/ TGSD

"Kesinlikle erken seçim istemiyoruz. Bu çok kötü bir karar olur. 2015 üretim ve sanayi açısından kayıp bir yıl oldu. Volatilitesi bu kadar yüksek döviz kuru karşısında kimse önünü göremiyor. Yatırımlar durma noktasına geldi. Mecliste erken seçim kararı alacak siyasiler bu vebalin altından kalkamaz, bedelini sandıkta öderler."

"KOALİSYON KURULSUN PERFORMANS GÖRÜLSÜN"

Tuncay Özilhan/ Anadolu Grubu

"Olası bir erken seçimin, sonuçları değiştireceğini zannetmiyorum. Yeniden bir seçim havası önemli bir zaman kaybına neden olacaktır. Ekonominin de bundan etkilenmemesi mümkün değil. Biran evvel hükümet kurulup ekonomiye yönelik bazı kararların alıması lazım. Koalisyon hükümetinin kurularak 1-2 yıllık performansına bakılması ve sonrasında seçime karar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

"SEÇİM SÜREÇLERİNDE YATIRIMLAR ÖTELENİR"

Mehmet Nane/ Carrefoursa

"Seçim dönemleri beklentilerin oluştuğu dönemlerdir. Bu beklentiler de niyetlerin ötelenmesine neden olur. İnsanlar sonucu görmek ister. Bu da büyük alışveriş niyetlerinin, yatırımların ötelenmesi anlamına gelir. Bu, yerli-yabancı tüm yatırımcıların genel yatırım karakteristiğidir. Sonuç olarak erken seçim olması bazı kararların ötelenmesine neden olabilir."

"BELİRSİZLİK ARTMAMALI"

Tarkan Kadooğlu/ TÜRKONFED

"Yeni bir seçimin ülkeyi daha fazla belirsizliğe taşıyacağını düşünüyoruz. Ekonomi şu anda bile bir belirsizlik yaşıyor. Bir an önce koalisyon görüşmelerinden sonuç alınıp hükümetin kurulması gerekiyor. İş dünyasının ve piyasaların beklentisi de bu yönde. Yeni bir seçimi ülke kaldırmaz."

"EKONOMİ BÜYÜK BİR DARBE ALIR"

Hikmet Tanrıverdi/ İHKİB

"Beklentimiz güçlü, geniş tabanlı, ülkenin sorunlarına odaklanan, uzun vadeli iş başında kalacak bir koalisyon hükümeti. 2015'i zaten kaybettik. Kasımda bir erken seçim sadece zaman kaybı olur. Azınlık hükümetiyle gelecek yıl ilkbaharda seçime gidilmesi halinde ekonomimiz çok daha büyük darbe alır." (Kaynak: Milliyet)

Son Dakika Ekonomi Patronlar Erken Seçime Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • .: Tayyip in umrunda mı ekonomı? 9 4 Yanıtla
  • HAYIR: CHP İLE KOALİSYONA ....HAYIR....HAYIR.... HAYIR....! 5 5 Yanıtla
    Kaan: Ebeninkini görürsün yakında koalisyon olmazsa..Erken seçim bu ülkeyi ekonomik olarak krize sokar ve Yunanistanın düştüğü duruma doğru adım admı gideriz..Çünkü herhangi bir erken seçimde sonuç değişmeyecek ve bir sürü zaman kaybedilmiş olacak..Her zaman kaybı zaten berbat olan ekonomiyi dahada kötüleştirecek..Bırakın fanatikliğide çoluğunuzun çocuğunuzun rızkına bakın gerizekalılar 1 0
  • Miilet: Kesinlikle chp olmaz 6 1 Yanıtla
  • diyarbakir: Erken seçim mutlaka olmalı yoksa durum daha kötüye gider koalisyona hayır 4 2 Yanıtla
  • Seyit: Erken seçim akp yi bitirir..Yüzde 40 bile alamazlar..Koalisyon mutlaka denenmeli..En azında 2 sene denenip ondan sonra olmuyorsa seçim kararı alınmalı..Böylece akp bakın olmuyor diyebilme kozuna sahip olur..Ama denemeden direk erken seçim demek halkın iradesine karşı gelmek demektirdki, halk bunun cevabını sandıkta akp ye verir..Bu arada son eçim dahil akp ye oy vermiş birisi olarak yazıyorum bunları..Yanlış anlaşılmasın.. 1 5 Yanıtla
  • sakarya: Erken secim olmasin kaos devam etsinde ellerindeki milyon ve milyar dolarlar degerlensin demi sizi gidi cakallar surusu iscinin sirtindan yediginiz haram paralar yetmedi bide kaosdan kaynakli dolar ve euronun yukselisinden faydalanma pesinde dusmusler 3 2 Yanıtla
  • Antalyalı: Herkes paranın peşinde memleketi düşünen yok vay halimize 3 1 Yanıtla
  • Gerçeğe gerçek söz: Bende karşıyım! 3 1 Yanıtla
  • diyarbakir: Tabiki erken secim istemez patronlar dolar avro hergün yükselecek bunlarda ceplerini dolduracaklar yaşasın ak parti 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement