Petrol Arama Ve Boru Hattı İçin İstimlak Başvurusu - Son Dakika
Ekonomi

Petrol Arama Ve Boru Hattı İçin İstimlak Başvurusu

Petrol Arama Ve Boru Hattı İçin İstimlak Başvurusu

Tekirdağ ve Adıyaman'daki petrol arama ve doğal gaz boru hattı yapımı için gerekli olan araziler için istimlak başvurusunda bulunuldu.

24.11.2013 11:27

Tekirdağ ve Adıyaman'daki petrol arama ve doğal gaz boru hattı yapımı için gerekli olan araziler için istimlak başvurusunda bulunuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Türkiye Petrolleri AO'nın Tekirdağ'da sahip olduğu ARİ/TPO/5213 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında yer alan Vakıflar-O10 Lokasyonu ile Trakya Cam Sanayi arasında planlanan doğal gaz boru hattı için gerekli olan, ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Çorlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin acele el koyma kararı bulunan Çorlu ilçesi Vakıflar Köyü Bademlik mevkiindeki toplam 1.014.55 metrekare arazinin istimlakine karar verilmesi için müracaat yapıldı.

Ayrıca Turkish Petroleum International Company Ltd. Şti'nin Adıyaman'da sahip olduğu AR/TPI/4468 hak sıra numaralı petrol arama ruhsat sahası içerisinde yer alan Bozhüyük-3 kuyusunun lokasyon yeri ve yolu için, Bozhüyük-4 kuyusunun lokasyon yeri, yolu ve biriktirme havuzu için gerekli olan, ancak benzer nedenlerle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Adıyaman 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları alınan, Merkez ilçesi Bozhüyük Köyü'ndeki toplam 15.014,85 metrekarelik arazinin istimlaki için müracaatta bulunuldu.

Öte yandan, Turkish Petroleum International Co.Ltd.'nin Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş sınırlarındaki AR/TPI/4654 ve Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep sınırlarındaki AR/TPI/4633 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatlarının süresinin sona ermesi nedeniyle şirketin mükellefiyetini yerine getirilmemesinden dolayı zarar görenlerin 1 yıl içerisinde genel müdürlüğe müracaat edebileceği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Petrol Arama Ve Boru Hattı İçin İstimlak Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement