Rus emlakçı bile Türklere hak verdi! Antalya'daki kira fiyatlarından dert yandı - Son Dakika
Ekonomi

Rus emlakçı bile Türklere hak verdi! Antalya'daki kira fiyatlarından dert yandı

Rus emlakçı bile Türklere hak verdi! Antalya\'daki kira fiyatlarından dert yandı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonrası Antalya'ya akın eden Ruslar hakkında konuşan Rus emlakçı, bölgede fiyatların yükseldiğini belirterek, "Türklere hak veriyorum. Ortalama geliri olan bir Türk'ün Konyaaltı'nda, Lara'da kiraya çıkması artık gerçekten mümkün değil" ifadelerini kullandı.

14.12.2022 17:52  Güncelleme: 19:33

24 Şubat tarihinde patlak veren Rusya- Ukrayna savaşı sonrası birçok Rus ve Ukraynalı Türkiye'ye geldi. Özellikle Antalya'ya yoğun ilgi gösteren göçmenler civardaki evleri tutmaya başladı.

"KİRALAR 4-5 KART ARTTI"

Reuters'a konuşan bir Rus emlakçı ise Antalya'da yaşanan bu durum sonrası artan kira fiyatlarına değindi. Antalya'da 11 yıldır emlakçılık yaptığını belirten şahıs, "Kiralar 4-5 kat arttı, satın almada da fiyatlarda yüzde 30-40 artış oldu. Ama TL'nin değeri çok düştüğü için, fiyatlar hala Ruslar için karşılanabilir durumda. Özellikle diğer ülkelerle karşılaştırıldığında gayet makul" yorumunu yaptı.

"TÜRKLERE HAK VERİYORUM"

Açıklamalarının devamında kira fiyatlarından şikayet eden Türklerle ilgili konuşan emlakçı, "Ben de burada oturan biri olarak, Türklere hak veriyorum. Ortalama geliri olan bir Türk'ün Konyaaltı'nda, Lara'da kiraya çıkması artık gerçekten mümkün değil" diyerek, "Ama bu kampanya bence insanlara değil, daha çok sisteme, yönetime tepki. Çünkü buraya gelen yabancılar da savaştan, mağduriyetten geliyorlar; tatile, eğlenmeye değil" dedi.

Son Dakika Ekonomi Rus emlakçı bile Türklere hak verdi! Antalya'daki kira fiyatlarından dert yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • alos : BAŞKA İL Mİ YOK TÜRKİYEDE SİZDE GİTMEYİN 500 LİRAYA ANADOLUDA KİRALIK EV ÇOK 3 9 Yanıtla

Advertisement